Nevena Ignjatović za B92: “Želim da pokažem dobro skijanje”

Svetsko prvenstvo u nemačkom Garmiš-Partenkirhenu traje već nedelju dana, a Srbiju na njemu predstavlja samo Nevena Ignjatović. Odmah posle učešća na Univerzijadi u Turskoj Ignjatovićeva je počela sa pripremama za planetarni šampionat, gde će učestvovati na trkama u veleslalomu i slalomu. U razgovoru za B92 mlada Kragujevčanka ističe kakve utiske nosi sa Univerzijade i šta očekuje od takmičenja u legendarnom nemačkom ski centru...

Izvor: Jelena Trajkoviæ

Utorak, 15.02.2011.

21:50

Default images

Na Univerzijadi u Erzurumu Ignjatovićeva je učestvovala na sve četiri trke, ali je najbolji plasman ostvarila u superkombinaciji, u kojoj je bila deveta. Iako nije ostvarila svoj cilj, a to je bila neka od medalja, srpska skijašica ističe da će joj iskustvo iz Turske pomoći u daljoj karijeri.

Pored svega što se desilo u Turskoj vratila sam se samo jača i spremna za drugu polovinu sezone. Takve stvari se dešavaju i najboljima na svetu, jednostavno, bavim se takvim sportom u kom je sve moguće. U suštini, ja nisam nezadovoljna svojim skijanjem, deveto mesto u superkombinaciji nije bilo loše, s obzirom da je konkurencija bila baš jaka, mnogo jača nego u Kini 2009. godine. Naravno da sam mogla bolje, uvek mogu bolje”.

Veliki problem i organizatorima i takmičarima na Univerzijadi predstavljali su vremenski uslovi.
Nažalost, što nije uobičajeno za ovo doba godine u Turskoj je bilo vrlo malo snega. Naravno, organizatori su uz puno problema uspeli da urede jednu stazu. Problem je bio i što su se trke za muškarce i žene odvijale na istoj stazi i nismo imali priliku da treniramo, što je za mene bio veliki minus. Ono čime mogu da se utešim je da su uslovi bili isti za sve”.

Glavni cilj jedine srpske predstavnice u Garmišu je da odskija dobro.

Želim da pokažem svoje dobro skijanje u Garmišu. Takmičiću se u slalom i veleslalomu. S obzirom na bodove, trebalo bi da budem bolja u slalom, ali u ovom trenutku mislim da mogu mnogo da očekujem i od veleslaloma”, rekla je Nevena Ignjatović za B92.

Ignjatovićevu na planetarnom šampionatu prvo očekuje veleslalom, koji je na programu u četvrtak, dok je slalom zakazan za dva dana kasnije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: