Rakočević za B92: "Možemo do trofeja u Evroligi"

Srbin Igor Rakočević jedan je od najzaslužnijih za odličan start Taukeramike u novoj sezoni. Posle osvojenog Superkupa, tim iz Vitorije krenuo je silovito i na ostalim frontovima – u ACB ligi su zabeležili pet pobeda i jedan poraz, a u Evroligi imaju skor 2-0. Rakočević u španskom prvenstvu prosečno ubacuje 20 poena (2,5 ast), a u elitnom evropskom takmičenju ima 18,5 poena po meču.

U intervjuu za B92 30-godišnji košarkaš govorio je o ovogodišnjim ambicijama Taukeramike, pobedi nad Realom, igri Partizana i situaciji u Crvenoj zvezdi.

Izvor: Saša Ozmo

Nedelja, 02.11.2008.

20:57

Default images

TAU je u derbiju šestog kola šampionata savladao madridski Real, a Igor smatra da je pobeda potpuno zaslužena.

"Real Madrid je jedna od najboljih ekipa u Španiji, ali trenutno imaju dosta problema. Došlo im je mnogo novih igrača, još se nisu potpuno uigrali, tako da verovatno nisu pokazali svoje pravo lice. Ipak, naš trijumf je apsolutno zaslužen. Sve vreme smo igrali na visokom nivou i bukvalno ni u jednom trenutku nismo doveli pobedu u pitanje. Vrlo sam zadovoljan što smo dobili jednog od direktnih konkurenata za prvo mesto na tabeli, što kasnije u plej-ofu može da bude presudno".

Kako gledaš na dosadašnji deo sezone?

"Svi u klubu su veoma zadovoljni početkom sezone. Odmah smo uzeli prvi trofej, pošto smo bili najbolji u Superkupu. Ta titula možda nema toliki rejting, ali je veoma značajna zbog samopouzdanja. Uostalom, uvek je dobro osvojiti trofej. U Evroligi nemamo poraz, prvi smo u španskom šampionatu, tako da je za sada sve idealno".
Može li Taukeramika da postane šampion Evrope?

"Mislim da možemo ove sezone do titule. Igramo prilično dobro, iako je stiglo nekoliko novih igrača. Imamo novu filozofiju igre, pošto smo mnogo agresivniji u odbrani nego lani. Ako unapredimo igru za nekih 10-20% u odnosu na prošlu godinu, mislim da imamo šanse da se domognemo trofeja u Evroligi".

Kakve su šanse Partizana u ovogodišnjoj Evroligi?

"Iskreno, nisam imao prilike da ih gledam ove sezone. Nisu u našoj grupi, nema potrebe da pratimo ekipe sa kojima se možda nećemo ni susresti. Znam da su dobili Real, što sigurno nije bilo nimalo lako. Videćemo kako će se stvari odvijati u nastavku sezone".

Pratiš li situaciju u Crvenoj zvezdi?

"Nisam imao mnogo vremena, tako da u poslednje vreme nisam pomno pratio dešavanja u Zvezdi. Znam da su doveli odličnog trenera i nekoliko pojačanja, kao i da su dobro počeli sezonu. Bilo bi lepo kada bi Zvezda konačno stala na noge i napravila neki rezultat, bar na domaćoj sceni. Želim im sve najbolje".

Igor Rakočević je karijeru počeo u Crvenoj zvezdi, a 2000. godine prešao je u Budućnost. Posle dve godine provedene u Podgorici otišao je u NBA, u Minesotu Timbervulfse. Godine 2003. vratio se u Zvezdu, a potom je igrao za Pamesu i Real Madrid. Član je Taukeramike od sezone 2006/2007.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: