Nova vest
Fudbal

Sreda, 29.11.2017.

17:50

SL: Het-trik Pešića za nastavak Zvezdinog 'terora'

Crvena zvezda deklasirala je surdulički Radnik u poslednjem meču 19. vandrednog kola Superlige Srbije – 5:0 (2:0).

Izvor:

Autor:

SL: Het-trik Pešića za nastavak Zvezdinog 'terora'
StarSport

Crveno-beli su nastavili da igraju u sjajnoj formi, sada u deset uzastopnih susreta ne znaju za poraz, zabeležili su deveti uzastopni trijumf kod kuče, nastavivši sa impozantnim partijama u domaćem šampionatu.

Meč je obeležio neverovatni Aleksandar Pešić postigavši het-trik, u strelce se upisao i Marko Gobeljić po prvi put, od dolaska u Beograd, dok je Branko Jovičić izazvao oduševljenje povratkom na teren, posle višemesečne pauze zbog povrede, i potom u poslednjim trenucima postavio konačan rezultat susreta sa bele tačke.

Momci Vladana Milojevića pružili su još jednu savršenu timsku partiju, iako su igrali u znatno izmenjenom sastavu, pa posle 19 rundi takmičenja imaju 17 trijumfa, po remi i poraz, uz frapantnu gol razliku – 49:5.

Takođe, Surduličani su po drugi put ove sezone primili pet golova od Zvezde, po treći put na Marakani, a četvrti put u istoriji, i još uvek su bez gola.

Domaći su krenuli snažno, od prvog minuta su pretili, da bi već u devetom poveli kada je Pešić idealno proigrao zahuhtalog Gobeljića, koji rutinski vara debitanta na golu gostiju – dvadesetjednogodišnjeg Nikolu Vasiljevića.

Delovalo je da će se tim rezultatom otići na odmor, ali je onda Luka Adžić poslao loptu na peterac iz kornera, a nekadašnji napadač Tuluza postigao svoj prvi pogodak.

Centarfor crveno-belih nastavio je da dominira i od starta nastavka, pogodio je stativu i spoljni deo mreže, ali nije odustajao i to mu se isplatilo.

U samo šest minuta igre stigao je do svog 14, odnosno 15. pogotka u Superligi – najpre pogodivši posle dodavanja Mičela Donalda, a potom i posle divnog solo prodora za prvo mesto na listi strelaca.

Tačku na meč stavlja Jovičić, koji je pozdravljen ovacijama prilikom ulaska u igru u 68. minutu, pošto je prethodno Slavoljub Srnić srušen u kaznenom prostoru.

Ipak, treba istaći i divan gest Aleksandra Pešića koji mu je prepustio da izvede najstrožiju kaznu.

Srpskog vicešampiona već u nedelju od 13 časova očekuje duel sa Bačkom u Bačkoj Palanci, a samo četiri dana kasnije i meč sezone u kom pobeda na Kelnom donosi prolaz u grupi Lige Evrope.

Nešto ranije, crno-beli upisali su minimalan trijumf na 'krovu' protiv Voždovca i tako im se osvetili za jedini poraz u dosadašnjem toku prvenstva, dok je u susretima započetim od 17 časova nastavljena agonija Vojvodine, uz nova dva gola Milana Pavkova.

KRAJ – Zvezda je po drugi put ove sezone, a četvrti put u istoriji, dala Radniku pet golova i napravila prvu od dve uvertire pred meč sezone narednog četvrtka na krcatoj Marakani protiv Kelna.

90+1' GOOOOOL – Nije moglo bolje po Branka Jovičića, ali treba i istaći sjajan gest Pešića koji mu je prepustio da šutira penal, pošto je Slavoljub Srnić fauliran s leđa u kaznenom prostoru.

Pogodio je Vasiljević stranu, ali nije mogao da zaustavi snažan šut za jedanaest metara – 5:0.

85' – Nastavile su se da se ređaju šanse ispred mreže ekipe iz Surdulice, a novi siguran pogodak, posle kombinacije Milijaša i Donalda, sprečava odbrana Radnika u poslednji čas, izblokiravši šut Holanđanina.

79'IZMENA – Izvršio je Milojević i treću izmenu pred ulazak u poslednjih deset minuta, Filip Stojković zamenio je Luku Adžića.

77' GOOOOOL – Nastavio je neverovatni centarfor domaćih u istom ritmu i samo šest minuta kasnije kompletirao het-trik.

Do 15. gola u nacionalnom šampionatu Pešić je stigao pošto je povukao loptu sa levog krila, iskoristio previše slobodnog prostora i lepo pogodio donji desni ugao – 4:0.

71'GOOOOOL – Zainatio se Pešić da još jednom savlada Vasiljevića i uspeo je u tome.

Lako je 'pucala' odbrana gostiju po središnjem delu terena, što je najbolji strelac domaće lige morao da kazni. Donald je u pravo vreme poslao loptu, a Pešić praktično došao u peterac i lepom fintom prevario čuvara mreže Radnika – 3:0.

68' IZMENA – U međuvremenu je svoj udarac oprobao i Milijaš, i on je zamalo bio neprecizan sa tridesetak metara, da bismo onda videli prve dve izmene na meču. Najpre se na terenu, umesto Nemanje Milića, našao Mičel Donald, pre nego što je oduševljenje među prisutnima izazvao ulazak Branka Jovičića, na mesto Uroša Račića.

Odmah zatim reagovao je i Simo Krunić uvođenjem napadače Mila Podunavca i Iljasa Zulfijua

57' – Nastavio je nekadašnji napadač niškog Radničkog da pravi najveće probleme odbrani gostiju, ali ponovo nije imao sreće. Još jednom je povukao loptu, ušao u kazneni, prevario čuvara i gađao bliži ugao ovog puta, a lopta završava u spoljnom delu mreže.

51' – Imao je Pešić posle samo šest minuta igre u nastavku odličnu priliku da postigne i drugi pogodak. Nanizao je nekoliko igrača, namestio se na desnu nogu i divnim udarcem pokušao da pogodi dalje rašlje, ali se lopta od spoljnog dela stative odbila u gol aut.

45+1' GOOOOL – Delovalo je da će šansa Pešića biti ujedno i poslednje uzbuđenje u prvom poluvremenu, ali je centarfor crveno-belih uspeo da se ispravi nekoliko sekundi pre odlaska na odmor.

Agilni Adžić idealno je izveo korener na peterac, a Pešić bio najviši u skoku i lako skrenuoo loptu u mrežu – 2:0.

35' – Kako se ulazilo u poslednju trećinu prvog dela igre tempo susreta je opao, ali je Zvezda i dalje bila ta koja je pretila. Ovoga puta, Nenad Milijaš poslao je pravovremeno dodavanje do Pešića, međutim Vasiljević brani udarac bivšeg napadača Tuluza, iskosa sa desetak metara.

25' – Na naredna uzbuđenja čekali smo do 25. minuta, kada je ponovo bilo opasno pred golom Radnika. Pešić je bio zamalo kratak posle centaršuta s desnog boka, dok Adžić još jednom nije pogodio okvir gola sa ivice kaznenog prostora.

18' – Posle vodećeg pogotka igra se u potpunosti otvorila na obe strane, a nove dve veoma dobre prilike za crveno-bele propušta Luka Adžić, odnosno prvi put zamalo biva neprecizan, dok se kod drugog pokušaja Vasiljević ističe paradom. Nedugo zatim, i Radnik prvi put preti preko Igora Zlatanovića, čiji udarac glavom odlazi preko prečke.

10'GOOOOOL – Domaćin je preuzeo inicijativu od starta, ali nije bilo ozbiljnijih prilika, da bi se sve promenilo u svega 60 sekundi. Najpre je Nemanja Milić pokušao glavom posle centaršuta Milana Rodića, veoma loše istrčavanje Milana Borjana na drugoj strani neutralisao je sjajni Abraham Frimpong, pre nego što je Marko Gobeljić postigao prvi gol u dresu voljenog kluba.

Zvezdin univerzalac istrčao je sa svoje polovine i dobio idealnu loptu od Aleksandra Pešića, ušao je u kazneni i rutinskim šutem prevario debitanta Nikolu Vasiljevića – 1:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

187 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu