Nova vest
Fudbal

Nedelja, 31.07.2016.

19:00

Poraz Partizana i gol posle 387 minuta

Fudbaleri Partizana poraženi su od Napretka u Kruševcu sa 2:1 u drugom kolu Superlige Srbije.

Izvor: MN

Autor: MN

Poraz Partizana i gol posle 387 minuta
partizan.rs

Pobedu domaćoj ekipi doneli su Šljivić u 20. minutu sa penala i Projić u 71.

Izabranici Ivana Tomića odigrali su još jedan slab meč od početka sezone, ali su uspeli da posle 387 minuta postignu gol, doduše ne iz igre, jer je mrežu Napretka zatresao Božinov sa bele tačke u 87. minutu.

Napredak je u prvom kolu odigrao 2:2 sa Crvenom zvezdom, dok je meč Partizana i Bačke Palanke završen bez golova.

Napredak je poveo iz penala u 20. minutu. Šaranov je van peterca telom oborio Gobeljića koji je pokušao da prođe po levoj strani, a sudija je pokazao na belu tačku. Šljivić je gađao gornji levi ugao Šaranova i lopta je tik ispod prečke završila u mreži.

Napredak je duplirao prednost u 71. minutu. Vukanović je proigrao Projića, on je sa leve strane sa ivice kaznenog prostora oštro šutirao u bliži ugao golmana Šaranova koji je bio nemoćan.

Partizan je najčešće pretio preko Mihajlovića, ali golman Petrović odlično je reagovao u nekoliko siutacija. Crno-beli nisu uspeli da postignu gol iz igre, ali jesu sa penala tri minuta pre kraja susreta, kada je oboren Ilić u kaznenom prostoru, a Božinov je bio precizan.

Tok meča:

Partizan je prvi put zapretio u šestom minutu, Janković je lepo prošao po desnoj strani, ubacio loptu u peterac do Vlahovića, ali je mladi napadač faulirao Simonovića i dousđen je prekršaj za domaće.

Everton je potom faulirao kapitena Napretka kod skraćenog kornera, upućen je dobar centaršut, ali je lopta izbačena iz kaznenog prostora. Ipak, napad domaćih je nastavljen, Ndiaje je pritisao Vulićevića koji uspeva da iznudi aut.

Fudbaleri Napretka tražili su jedanaesterac u 10. minutu. Prvo su u kaznenom prostoru Partizana u duelu bili Janković i Projić, a potom je Gogue i Ndiajea, ali izgleda da je fudbaler Napretka pao bez kontakta u šesnaestercu, a Gogua traži simuliranje, ali sudija nije reagovao na zahteve nijedne strane.

Napredak je poveo iz penala u 20. minutu. Šaranov je van peterca telom oborio Gobeljića koji je pokušao da prođe po levoj strani, a sudija je pokazao na belu tačku. Šljivić je gađao gornji levi ugao Šaranova i lopta je tik ispod prečke završila u mreži.

Odmah na drugoj strani prilika da Partizan izjednači, iako se činilo da će akcija propasti, Mihajlović je šutirao, ali nedovoljno jako, pa je golman Napretka lako stigao do lopte.

Saša Ilić se prošao kroz odbranu Napretka po desnoj strani, proigrao je usamljenog Mihajlović na oko 12 metara do gola, ali je mladi fudbaler iz prve šutirao preko gola u 30. minutu.

Posle dužeg vremena prilika i za domaće fudbalere, u napadu je bio Urošević, sam je išao ka golu, šutirao je sa ivicie kaznenog prostora, ali daleko pored gola. U kaznenom prostoru crno-belih na povredu se požalio Ndiaje.

Partizan je pritiskao, ali nije bio dovoljno konkretan kako bi stigao do izjednačenja. Prvo Gogua je bio sam na drugoj stativi, ali nije uspeo da lepo da zahvati loptu kako bi ugrozio golmana domaćih, da bi nekoliko trnutaka kasnije Vlahović posle pokušaja glavom pogodio protivničkog igrača, iznuđen je korner u kom nije bilo opasnosti.

Tokom izvođenja slobodnog udarca za Partizan, jedna baklja je pala pored golmana Petrovića. Novi korner za crno-bele, ali golman Napretka lako hvata loptu.

Leonardo je pokušao pred kaznenim prostorom da prođe pored trojice fudbalera Napretka, ali je oboren i dosuđen je slobodan udarac. Prekid je sjajno izveo Leonrado, ali je pogodio prečku.

Partizan je imao inicijativu i na početku drugog poluvremena, a već u 46. minuut posle napada po levoj strani Bogosavac je dodao ka Mihajloviću koji, međutim, šutira pravo u Petrovića. Nekoliko minuta kasnije Mihajlović je još jednom zapretio, posle novog dodavanja Saše Ilića, međutim petrović još jednom brani.

U dva navrata Napredak je mogao i do dva gola prednosti. Prvo je u 62. minutu Ndiaje posle centaršuta Gobeljića bio sam na petercu, ali je Gogua bio na pravom mestu, da bi usledila još bolje prilika za kruševljane. Projić je centrirao, Vukanović glavom sa pet metara pokušaš, ali je odlično reagovao Šaranov.

Napredak je duplirao prednost u 71. minutu. Vukanović je proigrao Projića, on je sa leve strane sa ivice kaznenog prostora oštro šutirao u bliži ugao golmana Šaranova koji je bio nemoćan.

U 82. minutu meča velika šansa propuštena je za Partizan, Janković je sjajnio šutirao, ali Petrović vrhovima prstiju izbacuje loptu preko gola. Na drugoj strani Markovski je bio u dobroj poziciji, ali je loše šutirao preko gola, a lopta je završila na tribinama.

Tri minuta pre kraja meča dosuđen je penal za Partizan kada je Ilića u kaznenom prostoru oborio Šljivić. Božinov je uzeo loptu i bio precizan sa 2:1. Crno-beli postigli su prvi gol posle 387 minuta.

Do kraja susreta fudbaleri Ivana Tomića nisu uspeli da stignu do boda, a Kruševljani su sačuvali svoj gol i stigli do važne pobede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

402 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu