Nova vest
Fudbal

Sreda, 04.05.2016.

20:30

Madridsko finale Lige šampiona!

Fudbaleri Real Madrida igraće protiv Atletiko Madrida u finalu Lige šampiona i reprizi finala iz 2014. godine.

Izvor: B92

Autor:B92

Madridsko finale Lige šampiona!
Getty images

Ekipa Zinedina Zidana savladala je u revanšu polufinala Mančester siti sa minimalnih 1:0 posle remija bez golova u Mančesteru i plasirala se u svoje 14. finale u istoriji kluba .

Revanš meč na Bernabeu doneo je dominaciju Reala tokom svih 90 minuta, ali domaći igrači i navijači su strepeli do samog kraja najviše zbog raspoloženog golmana Sitija Džoa Harta.

Jedini gol postigao je Garet Bejl u 20. minuutu uz dosta sreće i odbitak od Fernandinja, a u preostalom delu meča Ronaldo, Bejl, Hese i Modrić propustili su nekoliko velikih šansi da pre kraja meča reše pitanje drugog finaliste.

Ipak, Siti je odigrao izuzetno lošu utakmicu i nije uspeo da kazni promašaje domaćina. Tim Manuela Pelegrinija bio je u potpunosti u podređenoj poziciji, a osim prilika Fernandinja, Mangale i Aguera, nije ozbiljnije ugrozio Navasov gol.

Veliko finale je na programu 28. maja na San Siru. Real će pokušati da popravi rekord i osvoji 11. titulu šampiona Evrope, dok se tim Dijega Simeonea, koji je već izbacio Barselonu i Bajern, bori za prvi ’ušati’ trofej u svom trećem finalu.



Tok meča:

Siti je u prvih deseta minutza uspeo da se odbrani i ne dozvoli Realu rani gol, ali ih je upravo u 10. minutu zadesio veliki peh. Povredio se kapiten Vensan Kompani, pa je Mangala morao na teren.

Prvu priliku imao je Real u 13. minutu. Karvahal je dobro centrirao sa desne strane, Ronaldo je kao i uvek bio najviši u skoku, ali ipak nije uspeo da usmeri loptu u mrežu, pa je Siti odahnuo.

Gosti iz Mančestera bili su previše povučeni, pa su u 21. minutu kažnjeni. Posle serije napada bez rezultata gol za Real postigao je Garet Bejl uz dosta sreće. Dobio je upotrebljivu loptu od Karvahala, pokušao je sa oštrim centaršutem, a lopta je zakačila Fernanda i završila iza Harta.

Ni posle vođstva Madriđana ništa se nije promenilo na terenu. Siti je bio inferioran, a napadi Reala su se ređali.

Gosti iz Mančestera su samo u nekoliko navrata prešli na polovinu Reala u prvih pola sata, a u 36. minutu Realu je poništen gol opravdano jer je Pepe bio u ofsajdu.

Siti nije praktično ništa napravio u prvom poluvremenu, ali je u 44. minutu imao veliku šansu za 1:1. De Brujne je odradio odličan posao, sjajno je prograo Fernandinja koji je posle jednog kontakta bio u odličnoj situaciji, ali je ipak promašio gol i na poluvremenu je ostalo 1:0.

Ni početkom drugog dela ništa se nije promenilo. Real je nastavio sa napadima u pokušaju da postigen i drugi gol, a u 52. minutu veliku šansu imao je Luka Modrić.

Dobio je odličnu loptu na petercu, bio je sam ispred Harta, ali je golman Sitija bio uspešniji. Dva minuta kasnije i Ronaldo je bio u šansi. Ponovo je pokušao glavom, ali je ponovo Hart bio na mestu. Ronaldo je probao i u 59. minutu. Dobio je loptu u prostor od Bejla i pokušao je iz prve, ali je Hart ponovo bio uspešniji.

Ronaldo je probao i u 59. minutu. Dobio je loptu u prostor od Bejla i pokušao je iz prve, ali je Hart ponovo bio uspešniji.

U 65. minutu Madriđani su imali novu šansu. Ovoga puta je Bejl glavom šutirao posle kornera Krosa, ali nije imao sreće jer je lopta pogodila prečku.

U narednih desetak minuta nije se ništa promenilo na terenu, ali ni na semaforu, pa je Real bio sve nervozniji iako je imao odgovarajući rezultat. Sedam minuta pre kraja Sterling je izborio prekid iz dobre pozicije sa leve strane, ali ej De Brujne očajno izveo slobodan udarac i pogodio je spoljni deo mreže.

Dva minuta pre kraja napokon je zapretio i neprimetni Aguero. Šutirao je sa preko 20 metara veoma dobro, a lopta je prošla za malo iznad prečke. To ej bila i poslednja zanimljiva situacija na utakmici, Real je iskusno odigrao sam finiš držeći loptu na polovini rivala i zasluženo je prošao u 14. finale Lige šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

193 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d