Nova vest
Fudbal

Utorak, 28.07.2015.

22:08

LŠ: Nula na Bosforu, preokret PAO

Derbi meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Fenerbahčea i Šahtjora završen je bez golova.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: Getty images

Oba tima imala su dobre šanse u Istanbulu, posebno Ukrajinci, ali su Volkan Demirel i Pjatov sačuvali svoje mreže.

S druge strane, Panatinaikos je savladao Klub Briž 2:1, posle preokreta sa igračem manje u Atini, dok je Monako slavio 3:1 kod Jang Bojsa.

Fener i Šahtjor su odigrali interesantan i kvalitetan meč na Bosforu, ali su gledaoci ostali uskrećeni za golove.

Oba tima su od prvog do poslednjeg minuta tražila pobedu, imala po nekoliko sjajnih šansi, ali su ih olako propuštali.

Posebno je opasan bio Šahtjor, koji je preko Aleksa Tešeire i Tajsona imao tri zicera za vođstvo, ali je prvi šut prošao za malo pored stative, dok je druga dva odbranio Demirel.

S druge strane, šanse za Fener su stvarali Nani, Fernando i Dijego, dva udarca bila su sa distance, ali su svi završili pored gola.

Feneru nije pomogao ni ulazak Robina van Persija u igru, dvadesetak minuta pre kraja, pa će pobednik biti rešen u Lavovu za sedam dana.

Briž je propustio veliku šansu da slavi u Atini i odradi pola posla na putu ka LŠ. Belgijanci su poveli već u desetom minutu golom Bolingoli-Mbomba, a onda ih je pogledala i sreća jer je Markus Berg promašio penal.

Međutim, Šveđanin se iskupio samo tri minuta kasnije, te na asistenciju Sotirisa Ninisa doneo izjednačenje. Domaći navijači su opet pali u agoniju minut pre kraja poluvremena, kada je Sančes isključen zbog oštrog starta.

Belgijanci su jurili prednost pred revanš u Brižu, ali su 25 minuta pre kraja napravili još jedan penal, koji je ovaj put iskoristio Nikolaos Karelis za veliku pobedu PAO.

Korak od plej-of runde kvalifikacija je francuski Monako. "Kneževi" su stekli dva gola prednosti protiv Jang Bojsa. Nije bilo golova u Bernu do poslednjih 25 minuta, a onda su viđena četiri u roku od deset.

Gosti su poveli preko Kurzave u 64, Kariljo je duplirao prednost u 72, da bi dva minuta kasnije smanjio Nuzolo. Ipak, veliku prednost Monaku već minut kasnije vraća Pašalić.

Za Jang Bojs su nastupila trojica srpskih fudbalera, Miralem Sujelmani i dvojica Milana, Gajić i Vilotić.

U utorak je odigrano ukupno devet mečeva trećeg kola kvalifikacija za LŠ.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu