Nova vest
Fudbal

Sreda, 13.03.2013.

18:18

Voša nosi prednost na Karaburmu

Fudbaleri Vojvodine savladali su OFK Beograd rezultatom 1:0 u prvoj utakmici drugog polufinala Kupa Srbije.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Pobedu Vojvodini doneo je bivši igrač 'romantičara' Abubakar Oumaru u 72. minutu.

U prvom polufinalnom meču Javor je minimalnim rezultatom savladao Jagodinu i stekao prednost pred revanš koji se igra 17. aprila

Na meču koji je sudio Milorad Mažić Vojvođani su potpuno dominirali i sasvim zasluženo stigli do pobede koja je mogla da bude mnogo ubedljivija.

Novosađani se dominirali u prvom poluvremenu, stvorili nekoliko prilika, ali se napadači nisu proslavili. Najistaknutiji pojedinac meča svakako je golman 'romantičara' Milan Lukač koji je najzaslužniji što se na odmor otišlo bez golova.

Pokušavali su domaći preko Kataija, Abubakara i Alivodića, ali su svi njihovi pokušaji bili neprecizni.

Drugo poluvreme Vojvodina je otvorila mnogo bolje, Vranješ je imao dobru priliku, a Alivodić je pogodio stativu. Ipak, potpuna inicijativa isplatila se u 72. minutu, a strelac je bio Abubakar Oumaru.

Mogla je Vojvodina do ubedljive pobede, a dominaciju pokazuje i odnos kornera od 12:1 u korist 'lala'.

OFK pokušati da nadoknadi minus iz prve utakmice 17. aprila na Karaburmi.

Tok meča:

Sastavi:

Vojvodina: Supić - Vulićević, Trajković, Đurić, Nastić - Radoja, Ađuru, Vranješ - Alivodić, Oumaru, Katai

OFK Beograd: Lukač - Petković, Adžić, Vasiljević, Mijić - Nikolić, Trivunović, Grbić, Pavlović, Batioha -Jovanović

Posle prvih nekoliko minuta, Vojvodina je preuzela inicijativu i počela polako da pritiska goste. Veliku priliku domaći su imali preko Pavlovića, ali je nisu iskoristili. Vojvodina je u narednim minutima napadala, izvela nekoliko kornera, ali bez promene rezultata.

Posle 17. minuta igre, rezultat je 0:0.

Imao je Katai dobru priliku posle jednog centaršuta, ali je loše šutirao glavom i još jedna šansa je ostala neiskorišćena. Isti igrač je u 27. minutu promašio još jednu izgledu priliku. Posle jednog centaršuta, lopta je stigla do mladog fudbalera Vojvodine, ali je golman Lukač bio siguran.

OFK pokušava iz kontra napada, ali se svi njihovi napadi završavaju na nekih 30-ak metara od gola 'Lala'.

Alivodić je prošao po desnoj strani u 42. minutu, centrirao oštro ka Abubakaru, međutim napadač Vojvodine nije uspeo da zahvati loptu na petercu i još jedna izgledna situacija je propala.

Drugi deo igre počeo je u istom ritmu, velikom inicijativom Vojvodine. Već u 48. minutu Pavlović je sjajno šutirao, ali je lopta završila na stativi. samo četiri minuta kasnije Vulićević je sjajno prošao po desnoj strani, centrirao Vranješu koji je glavom prebacio gol iz neposredne blizine.

Nastavljen je festival promašaja 'lala'. Oumaru je u 60. minutu izbegao ofsajd zamku, vratio povratnu za Alivodića koji je šutirao u bliži ugao i pogodio stativu. Posle sat vremena igre, rezultat je i dalje 0:0.

U 72. minutu bivši igrač OFK Beograda rastužio je bivšeg trenera Vojvodine. Abubakar Oumaru konačno je doneo Vojvodini prednost. Alivodić je prošao po desnoj strani, sjajno zavrnuo u praktično pogodio Kamerunca u glavu koji se poklonio za 1:0.

Ne zadovoljava se domaća ekipa golom prednosti, nastavlja da napada, a redom šanse promašuju Oumaru, Radoja, dok im je poništen pogodak Trajkovića zbog ofsajda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve