Nova vest
Fudbal

Sreda, 13.03.2013.

14:07

Javor stekao minimalnu prednost

Fudbaleri Javora pobedili su Jagodinu 1:0 u prvom polufinalnom meču Kupa Srbije. Jedini gol na meču postiga je Igor Stojaković u 55. minutu

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ivanjičani i Jagodinci bore se za najveći uspeh u istoriji, pošto nijedna od te dve ekipe do sada nije igrala u finalu kupa.

Drugi polufinalni par čine Vojvodina i OFK Beograd, prva utakmica njihovog duela na programu je od 18 časova. Revanši se igraju 17. aprila.

Ovo je 14. međusobni duel dve ekipe, oba tima imaju po 4 pobede, uz 5 remija. U Ivanjici je odigrano pet mečeva, od kojih su četiri završena bez golova. Jedini pogoci viđeni su desetog decembra 2008, kada je Javor pobedio 2:1.

Tok meča:

Prvu pravu priliku imali su gosti - Cvetković je iz dobre pozicije šutirao preko gola svog bivšeg kluba. Isti igrač je pet minuta kasnije završio u beležnici sudije, s obzirom da je sleđa startovao na Ostojića.

U uvodnoj četvrtini meča domaći tim uglavnom pokušava preko Onjila, ali još nisu stvorili pravu šansu. Inače, tribine stadiona u Ivanjici vrlo su dobro popunjene, Javor ima odličnu podršku, a tu se nalazi i omanja grupa Jagodinaca.

Uzbuđenja na terenu uglavnom nema, obe ekipe igraju čvrsto u odbrani i vode računa da ne prime gol. Ni u narednih desetak minuta nije bilo pravih šansi, ekipe su pokušavale da preko krilnih pozicija probiju odbranu rivala, ali su teško ulazili u kazneni prostor.

Tako je bilo i do kraja poluvremena, pa su ekipe na odmor otišle sa monotonih 0:0. Pauza nije donela mnogo napretka u igri, ali je u desetom minutu nastavka ipak postignut gol, Javor je poveo 1:0.

Momčilović je ubacio loptu sa leve strane, Onjilo je samo okrznuo loptu, ona je došla na drugu stativu do usamljenog Igora Stojakovića koji je pogodio drugu stativu. Ovo je bio prvi gol u duelima ova dva tima u Ivanjici u poslednjih pet godina.

Jagodinci su posle primljenog gola prebacili težište igre pred gol domaćeg tima, ali se domaćin uspešno brani.

Tri minuta pre kraja Javor je imao fantastičnu priliku - Nemanja Vidić poslao je odličan pâs za Ifeanija Onjila, ali je Nigerijac iz idealne pozicije šutirao nespretno, u spoljnu stranu mreže.

Usledio je pojačan pritisak Jagfodinaca, ali su stigli samo do dva kornera, ne stvorivši nijednu ozbiljniju priliku.

Javor je šutirao češće (7-6), ali nepreciznije (3-4). Jagosdina je imala prednost u broju kornera (4-2) i posedu lopte (52-48).

"Ako je neko očekivao da mi stvorimo deset šansi, očekivao je previše. Igrali smo dobro, ali u kupu je tako, imamo dve utakmice, ne ide se na sve ili ništa. Radili smo sve po planu, čekali šansu za 2:0, dočekali je, ali nismo je iskoristili. Zadovoljan sam, bili smo bolji za taj gol, ali je i Jagodina pokazala zašto je u vrhu i zašto imamo toliki respekt", izjavio je trener Ivanjičana Mladen Dodić.

"Oduševljen sam odnosom prema igri, malo mi je žao što nismo uspeli da odigramo onako kako volimo da igramo, ali se tu pitala i Jagodina, zatvorili su nam puteve", zaključio je Dodić.

"Još uvek je sve otvoreno, 1:0 se može stići. Nismo uspeli da iostvarimo cilj, hteli smo da damo bar jedan gol, pa i ako izgubimo. Oni su bili bolji, pobedili, rezultat je realan, šanse smo imali i jedni i drugi. Nadam se da ćemo uspeti da prođemo, iako je ovo vrlo težak rezultat. Imamo vremena da se pripremimo", rekao je trener Jagodinaca Simo Krunić.

"Bez igrača ne mogu da postignem ništa, to što sam izabran za trenera godine ne bih uspeo bez ovih igrača. Uvek bih menjao tu nagradu za mesto u finalu", kaže Krunić.

Mečevi u Jagodini po pravilu su interesantniji, od 8 do sada odgovornih Jagodina je dobila 4, a Javor tri, uključujući i penal.pobedu u kupu prošle sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve