Nova vest
Fudbal

Nedelja, 07.10.2012.

15:03

JSL: Debakl Zvezde u Subotici

Fudbaleri Spartaka Zlatibor vode priredili su veliko iznenađenje u osmom kolu Jelen Superlige Srbije, pošto su u Subotici pobedili Crvenu zvezdu sa 3:0 (3:0).

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Posle početna četiri poraza, Spartak sada ima osam bodova, a Zvezdi je ovo prvi poraz i ima 19 bodova.

Vodeći gol postigao je Slobodan Novaković u 21. minutu, osam minuta kasnije sjajnim golom Đorđe Despotović duplirao je prednost domaćih, a u nadoknadi prvog poluvremena Novaković je dao treći gol za Spartak.

Na početku meča igralo se u solidnom tempu, a prvu veliku priliku stvorila je Zvezda – Dimitrijević se odlično snašao po desnoj strani u kaznenom prostoru i dodao je loptu do Lazovića, ali on nije dovoljno brzo reagovao, pa je njegov šut izblokirao Šarac.

Iako Spartak nije počeo meč izrazito defanzivno, Zvezda je u narednom periodu preuzela kontrolu nad srednimom terena. Izveli su ’crveno-beli’ i tri kornera, ali jedinu polušansu imao je Milijaš, koji nije uspeo da dotakne loptu nakon što ju je Kasalica ’spustio’ glavom.

Subotičani su parirali Zvezdi i nisu dozvolili gostima da lako stvaraju šanse, a na drugoj strani su iz prve prave prilike postigli gol – Puškarić je ’promešao’ odbranu Zvezde, u nastavku akcije lopta je došla do Slobodana Novakovića iskosa na desnoj strani, a njegov šut dokačio je Mladenovića i završio iznad Bajkovićeve glave u mreži, 1:0 u 21. minutu.

Ekipa trenera Aleksandra Jankovića bila je potpuno bezidejna i nije uspevala da dođe do kaznenog prostora domaćih. U 30. minutu sevnula je nova kontra Spartaka – Lazović je izgubio loptu na sredini terena, Torbica je dodao do Despotovića, koji vara zbunjenog Pantića i sa dvadesetak metata levom nogom šalje loptu pod prečku (2:0).

Beograđani su bili šokirani posle drugog primljenog pogotka, a prvi ozbiljan test golman Aleksić imao je u 35. minutu. Tada je Mladenović prošao po levoj strani i ’spoljnom’ uputio udarac, ali je Aleksić izbaciostavku loptu u korner. U nastavku akcije Maksimović je šutirao pored gola nakon ubacivanja Milijaša.

Zvezda je imala dve polušanse, ali onda je u 45. minutu usledio potpuni nokaut – nova kontra domaćih i nova očajna reakcija cele Zvezdine odbrane; Adamovićev udarac odbranio je Bajković, ali je natrčao Novaković i plasirao loptu u mrežu (3:0).

Na početku drugog poluvremena ’crveno-beli’ su bili veoma blizu gola, ali je lopta posle slobodnog udarca Milijaša pogodila prečku.

Trener Janković je na poluvremenu uveo Milivojevića umesto Mijailovića, a u 55. minutu Milunović je zamenio Lazovića. Međutim, te promene nisu donele pomak nabolje u igri ’crveno-belih’, pa je Spartak bez većih problema čuvao ubedljivu prednost.

Zvezda je imala jalovu inicijativu, a domaći su se koncentrisali na odbranu svog gola. U 68. minutu Mladenović je lepo centrirao sa leve strane, ali je Milijaš glavom šutirao pravo u Aleksića.

Do kraja meča igralo se u istom ritmu – pokušaji Zvezde bez oštrine i sigurna odbrana Spartaka. Polupriliku je imao Milunović, ali je slabo šutirao glavom, dok je Milijaš ponovo zapretio iz slobodnog udarca, ali je Aleksić bio koncentrisan. U samoj završnici prečku je pogodio Milivojević i to je bilo sve - velika pobeda Spartaka i prvi poraz Zvezde.

Spartak ZV: Aleksić, Kovačević (Popara 66'), Bratić, Antonić, G. Adamović (Đurđević 76'), Novaković, Torbica (Milivojev 84'), Puškarić, D. Šarac, Despotović, M. Adamović.
Crvena zvezda: Bajković, Vešović, Pantić, Maksimović, Mladenović, Dimitrijević, Mijailović (Milivojević 46'), Milijaš, Lazović (Milunović 55'), Mudrinski (Babalj 70'), Kasalica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

297 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu