Nova vest
Fudbal

Nedelja, 26.08.2012.

16:43

Zvezda odnela bodove iz Pazara

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Novi Pazar u gostima sa 2:1, u trećem kolu Jelen Superlige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Timu Aleksandra Jankovića to je prvi trijumf u sezoni nakon odloženog meča sa Javorom i remija sa Radom.

Duel na gradskom stadionu u Novom Pazaru igrao se bez prisustva publike, a domaćin je do prednosti stigao u 28. minutu golom Miloša Bogunovića. Izjednačio je Filip Kasalica deset minuta kasnije, aLuka Milunović je doneo Zvezdi pobedu u 52. minutu.

Beogradski crveno-beli su bili u podređenom položaju u prvih pola sata, ali su nakon primljenog gola preuzeli kontrolu nad utakmicom i zasluženo su pobedili. Zvezdu sada očekuje put u Francusku gde ih u četvrtak očekuje revanš meč plej-ofa za Ligu Evrope protiv Bordoa.

Prvu priliku na meču imao je Novi Pazar. Alivodić je u trećem minutu centrirao sa desne strane, ali Raščić ba drugoj stativi nije bio precizan. Crvena zvezda je prvu priliku imala u devetom minutu kada je Luka Miliovojević centrirao Milunović koji nije uspeo da stigne do lopte.

Zvezda je prvi udarac ka golu Đogatovića uputila tek u 12. minutu, kada je Dimitrijević sa 30ak metara šutirao veoma neprecizno. Novi Pazar je u 18. minutu izveo dobar kontranapad, ali je Ristović u situaciji "tri na dva" slabo šutirao sa desne strane pa je lopta završila u naručju Bajkovića.

Narednih pet minuta domaćini su držali loptu u nogama, usledila je još jedna kontra, ali nije bilo prave realizacije.

Posle skraćenog korenera sa desne strane u 28. minutu centrirao je Risto Ristović, a bivši napadač Partizana Miloš Bogunović je sam sa tri metara od gola udarcem glavom savladao Bajkovića za 1:0.

Zvezda je do izjednačenja stigla u 38. minutu. Kasalica je sjajno istrčao, izborio se sa dvojicom defanzivaca domaćeg tima i smestio loptu iza Đogatovića. Lako je Zvezda samo dva minuta kasnije mogla do potpunog preokreta, Mikić je odradio dobar posao na desnoj strani i centrirao, Lazović je glavom gađao sam ugao ali je golman domaćina sjajno odbranio. U nastavku akcije Kasalica je šutirao preko gola.

Uzvratili su Pazarci u 42. minutu, posle oštrog centaršuta sa leve strane, Raščić je na prvoj stativi pokušao ali pored gola. Do kraja prvog dela Dimitrijević je imao dobar pokušaj sa 20-ak metara, a u poslednjim trenucima Kasalica je imao još jednu priliku koju nije iskoristio.

Zvezda je slabo odigrala prvi deo prvog poluvremena, ali je nakon primljenog gola zaigrala mnogo bolje. Početak drugog dela takođe je pripao Beograđanima koji su došli do prednosti u 52. minutu nakon nekoliko opasnih akcija. Lazović je izveo korner sa desne strane, Milivojević je zakačio loptu koju je na drugoj stativi sačekao Milunović i lagano je sproveo u mrežu.

Zvezda je nakon preokreta zaigrala opreznije, ali je i dalje bila veoma opasna po gol rivala. U 62. minutu Lazović je odlično prošao po desnoj strani ali je slabo centrirao. Dva minuta kasnije na drugoj strani je pokušao Đoković iz voleja, a u 66. minutu ponovo je Darko Lazović bio u šansi.

Vešović ga je odlično proigrao, Lazović je pokušao lob udarcem, međutim lopta je otišla visoko preko gola. Veliku šansu za izjednačenje Parazci su imali u 70. minutu, Vusljanin je odlično pronašao Raščića, ali je ovaj poslao loptu preko gola.

I Bekvalac i Janković su tokom utakmice napravili sve tri izmene. Đoković, Jelić i Popin ušli su kod domaćina, a za Zvezdu su zaigrali Mirić, Asamoa i Spajić. Do kraja meča Zvezda je uspevala da drži loptu na polovini domaćina, Pazarci su u nekoliko navrata pokušali dugim loptama da ugroze gol Bajkovića, ali na kraju je ostalo 2:1 za goste.

Novi Pazar: Đogatović, Lotinac, Arifović, Đoković, Mujdragić, Vusljanin, Bogunović, Hadžibulić, Ristović, Raščić, Alivodić.
Crvena zvezda: Bajković, Mikić, Mladenović, Maksimović, Mijailović, Milivojević, Dimitrijević, Vešović, Lazović, Milunović, Kasalica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu