Nova vest
Fudbal

Utorak, 24.05.2011.

23:23

Nevil se oprostio, Bekam opet Manc

Bek Mančester junajteda Geri Nevil otišao je u legendu, a na oproštajnom meču njegovi “crveni đavoli” poraženi su od Juventusa 2:1.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

36-godišnji Nevil je u februaru okončao karijeru posle 20 godina i 602 odigrane utakmice za tim sa “Old Traforda”.

Nevil je bio deo klase 1992. koja je osvojila FA kup za mlade, a tokom sledeće dve decenije bio je prva opcija na desnom beku u jednom od najvećih klubova na svetu.

U meču protiv Juventusa, Geri je igrao sa nekadašnjim saigračima iz 90-ih, bratom Filom, Dejvidom Bekamom, Nikijem Batom, kao i sadašnjim igračima Junajteda Polom Skolsom, Vesom Braunom, Rajanom Gigsom, Džonom O’Šejom, Vejnom Runijem....

Gigs je namestio prvi gol na meču posle centaršuta po zemlji za Vejna Runija. Nastup “Vaze” sve je iznenadio s obzirom da Junajted u subotu očekuje finalni meč Lige šampiona sa Barselonom.

On je ipak igrao samo pola sata pre nego što je zamenjen, kao i njegovi iskusniji saigrači Gigs i Skols.

Ovo je bilo posebno emotivno veče za Dejvida Bekama koji je prvi put obukao dres Mančester junajteda otkako je 2003. prešao u Real Madrid. Nekako je njegov povratak u crveni dres privukao više pažnje nego centralni događaj, oproštaj Nevila.

Juventus je izjednačio preko Simonea Pepa, a potom je Bekam pokazao po čemu je najpoznatiji kada je sjajno izveo slobodan udarac ali je prebacio gol.

Nevil je igrao do 83. minuta kada ga je “Teatar snova” poseldnji put pozdravio velikim aplauzom i ovacijama. Pobedu gostima doneo je fenomenalnim golom Manuel Đandonato.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu