Nova vest
Tenis 9

23.5.2024.

21:20

"Nadala niko ne želi za protivnika"

Rafael Nadal nije favorit kao nekada da osvoji pehar u Parizu.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

To je mišljenje bivših šampiona, pre svega Toda Vudbridža.

Nadal je uz sve to dobio izuzetno težak zadatak na startu, u prvom kolu igra protiv šampiona Rima, Nemca Aleksandera Zvereva.

Vudbridž, koji je nekada žario i palio u dublu, smatra da su godine rekle svoje i da španski teniser neće biti u stanju da ponovi ranije uspehe.

"Biće jako teško sa ovim uvodom u sezonu koji je imao. Fizički zahtevi što se tiče njegovog tela, da dobije sedam mečeva, to je ekstremno teško. Nema mnogo mečeva u nogama na šta je navikao kada ulazi u ovaj turnir. To što je on uradio na šljaci je izuzetno. Niko nije verovao da će turnir osvojiti tako mnogo puta na bilo kojoj podlozi, ali uraditi to na ovoj, što zahteva izuzetnu fizičku snagu i verovatno najjaču mentalnu snagu, to nam je svima pokazalo šta sve može da se učini", smatra Vudbridž.

Ni Mats Vilander nije ubeđen da Nadal ima sve što je potrebno da se dobije sedam zahtevnih mečeva u nizu, ali opet konstatuje da ga niko ne želi za protivnika.

"Iako nije na sto odsto, igra dovoljno dobro tako da niko ne želi da igra protiv njega. Ubeđen sam da će pokušati sve. Kada tamo već trenira, to je znak da želi da igra. Govorio je proteklih nedelja, posle mečeva, da mu je Rolan Garos sve i da će izaći na teren čak iako nije sto odsto, što stvarno mislim da nije...Ne vidim ko bi u njegovim godinama i bio spreman toliko. Kada priča o tome, shvatite koliko je ovaj turnir važan Rafi. Uvek je bio i biće. Igrao je dovoljno dobro na nekim mečevima, posebno u Madridu. U Rimu je tesno izgubio od Hurkača iako rezultat tako ne govori. Zna da je veoma blizu. Nije dobijao te velike poene. Ipak, on je od onih sa kojima niko ne želi da igra", rekao je Vilander. 

Podeli:

Komentari 9

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 9

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Testovi

Prva vožnja: Geely Coolray – kec u rukavu

Posle SUV-a Atlas Pro, kineski Geely na naše tržište uvodi drugi model. Coolray je nešto manji, ali izuzetno dobro opremljen, sa vrlo snažnim motorom i osetno je jeftiniji od konkurencije.

Auto magazin/Aleksandar Bursać

15:10

46 min

Novo Sport Video Menu