Nova vest
Fudbal 3

23.5.2024.

20:10

"Delije" zovu na proslavu titule: Da ostavimo muke po strani...

Najvatreniji navijači Crvene Zvezde pozvali su publiku na stadion, ali i u šampionsku šetnju koja će nakon meča ići skroz do Kalemegdana, gde će biti organizovan drugi deo slavlja.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srđan Stevanović/Starsport

Zvezda u subotu u 19 časova dočekuje Čukarički na stadionu "Rajko Mitić".

Povodom utakmice i proslave 35. titule oglasili su se navijači kluba iz Ljutice Bogdana.

"Delije, zvezdaši imamo tu nesreću da živimo u vremenima u kojima živimo, dok mnoge druge zemlje imaju taj luksuz da im fudbal bude jedina 'briga'. Navijaču Zvezde je mnogo toga bitno pored rezultata voljenog kluba. Mnogo toga se preklapa sa društvenim temama. Jako je teško u našoj zemlji biti navijač kao u zemljama gde je poslednji 'problem' bio kada su liru menjali u evro. Mi drugu zemlju nemamo, drugi klub nemamo i želimo da bar tih 2 sata nedeljno pobegnemo od svega i da se skupimo na istom mestu koje nas je sve spojilo. Prvo smo tu došli zbog dve boje a kasnije smo se i ideološki povezali".

"Zato čekamo proslavu titule, odbrojavamo dane jer želimo da se opustimo, da uživamo u duploj kruni za koju smo se izborili. Oni na terenu ali i mi na tribinama. Sve što nas mori i tišti u subotu treba da pretvorimo u jedan ogroman spektakl. Da pobegnemo od svakodnevnice i sivila u koje smo svi zapali… Želimo taj dan da iskočimo iz toga, da vidimo nasmejane ljude, kolone ljudi koji idu ka stadionu - mestu na kome treba zaboraviti makar na ta dva sata sve probleme i brige. Da slavimo i da se radujemo tituli, kupu, saznanju da svakako idemo u Evropu. Ovo je prilika da budemo kolektivno srećni, što smo izgleda zaboravili da budemo. Zvezda ima svoju veličinu, a tribine našeg stadiona veliku težinu! Da proslavimo duplu krunu, da ostavimo sve muke po strani jer nas one svakako čekaju. Delije, zvezdaši vidimo se na mestu gde smo se upoznali, da slavimo, da se radujemo".

Crvena zvezda je ove sezone po četvrti put u nizu osvojila duplu krunu, a titula u Superligi Srbiji sedma je u nizu koji je započet još u prvom mandatu Vladana Milojevića. 

Podeli:

Komentari 3

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu