Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 19.05.2011.

17:11

Partizan i Voša 'zakopali sekire'

Povodom događaja pre, u toku i posle finala Kupa Srbije u fudbalu, Partizan i Vojvodina izdali su zajedničko saopštenje.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Posle brojnih incidenata (kašnjenje meča, sporne sudijske odluke, međusobna prepucavanja po medijima), finalisti Kupa rešili su da ‘spuste loptu’.

U saopštenju se žali zbog nemilih situacija i tenzija koje su pratile finale i i dodaje se da će se klubovi zajedničkim snagama potruditi da se takve stvari više ne ponove.

Saopštenje prenosimo u celosti i bez ispravki:

Poštovani ljubitelji fudbala,

Finale kupa Srbije odigrano 11. ovog meseca u Beogradu izazvalo je spor dva kluba u kome je izrečeno puno teških reči i međusobnih optužbi. Prirodno je da klubovi štite svoje interese, ali je pri tome neophodno poštovati kulturu javnog dijaloga, sportski fer-plej i pravila fudbalskog sporta. Ovom prilikom poneseni događajima i navijačkim strastima u pojedinim trenucima smo zaboravili na ta načela.

Sve što se dogodilo poslednjih dana shvatićemo kao pouku za predupređivanje sličnih dešavanja u budućnosti. Sigurni smo da će i dalje biti neslaganja oko pojedinih segmenata fudbalske igre, ali smo obavezni prema navijačima i sportskoj javnosti da raspravu o njima vodimo dostojanstveno i na osnovu objektivnih činjenica. Posebno smo obavezni da štitimo ugled fudbalskog sporta koji je u Srbiji iz više razloga ozbiljno narušen. Spremni smo da zajednički učestvujemo u svim aktivnostima usmerenim na napredak srpskog fudbala.

Očekujemo da će nadležni organi Fudbalskog saveza Srbije sva događanja na utakmici finala kupa objektivno sagledati i pri donošenju konačnih odluka – sankcija, uzeti u obzir mladost igrača jednog i drugog kluba, kao i njihove emocije u tim spornim trenucima. Nadamo se da će time biti stavljena tačka na skandal za koji svi želimo da se više nikad ne ponovi. Voleli bismo da se naša dva kluba i iduće sezone nađu u finalu kupa jer smo dužni da ljubiteljima fudbala u Srbiji priredimo istinski spektakl koji će se pamtiti samo po lepom.

Fudbalski klubovi „Partizan“ i „Vojvodina“ više decenija gaje odnose istinskog sportskog prijateljstva i saradnje u svim pitanjima od obostranog interesa. Sporazumeli smo se da sve ružno ostavimo iza sebe i da tradiciju prijateljstva nastavimo da gajimo i unapređujemo. Pozivamo i naše navijače da svoje navijačke strasti i ponašanje svedu u okvire pristojnosti, bez mržnje, uvreda i ružnih reči.

U Beogradu, 19. maja 2011. godine

FK „Partizan“
FK „Vojvodina“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

113 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu