Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 14.06.2010.

13:14

Zvezda počela bez Lazetića i Lekića

Fudbaleri Crvene zvezde počeli su u ponedeljak pripreme za novu sezonu.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Među 32 igrača koji su se okupili na Marakani nije bilo doskorašnjeg kapitena Nikole Lazetića, kao ni napadača Dejana Lekića.

"Lekić je, zajedno sa našim sportskim direktorom, otputovao na pregovore sa jednim klubom. Lazetiću je istekao ugovor. On je sada slobodan igrač i poznato je da smo sa njim imali jednu neuspešnu rundu razgovora. Videćemo šta će biti dalje", rekao je novinarima predsednik Crvene zvezde Vladan Lukić.

Prvi čovek ‘crveno-belih’ istakao je da osvajač kupa u novu sezonu ulazi sa velikim ambicijama.

"Igrači bi trebalo da budu svesni obaveza i odricanja. Moraju da žive za pobede i dobre rezultate. U Crvenoj zvezdi su uvek velika očekivanja. Svesni smo da moramo da se borimo za trofeje, ali ne smemo da pravimo greške. Bio bih neiskren ako bi rekao da nisam optimista", dodao je Lukić.

Treneru Ratku Dostaniću su se javila 32 igrača, a narednih dana se očekuje dolazak Ognjena Koromana iz južnokorejskog Inčona i Marka Vešovića iz podgoričke Budućnosti. Na prvoj prozivci pojavio se i novi napadač Vladan Binić, koji je prethodne dve i po godine igrao za Napredak iz Kruševca.

"Videćemo šta ćemo menjati i koga ćemo imati na raspolaganju. Napravićemo šemu rada i igre, a važno je da su se igrači odmorili. Imamo igrače koji su spremni da daju sve od sebe za dobre rezultate", rekao je Dostanić.

Ekipa će u Beogradu raditi do 21. juna, kada se kreće na dvonedeljne pripreme u Sloveniju. Od 4. do 12. jula ‘crveno-beli’ će ponovo trenirati u Beogradu, a potom sledi završni deo priprema u Pohorju.

"Još nismo zatvorili priču oko Lekića i Lazetića. Što se tiče novajlija, hoćemo da dovedemo igrače koji će odmah biti pojačanja", objasio je šef stručnog štaba Crvene zvezde.

Dostanić je dodao u novoj sezoni očekuje dobre rezultate i borbu za trofeje.

"Imamo obaveze prema navijačima. Znamo koji su ciljevi Crvene zvezde. To, međutim, neće biti lako. Neophodan je krvavi rad i veliko odricanje da bi se došlo do uspeha", zaključio je Dostanić.

Zvezda će takmičenje u Evropi početi 29. jula u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evropa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu