Nova vest
Fudbal

Utorak, 12.05.2009.

14:12

Straka novi selektor Češke

František Straka izabran je za novog selektora reprezetnacije Češke, objavili su u utorak čelnici fudbalske organizacije te zemlje.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Straka će nacionalni tim Češke pruzeti od Petra Rade, koji je smenjen zbog slabih rezultata u kvalifikacijama za prvenstvo sveta 2010. godine u Južnoj Africi. Novi selektor debitovaće na prijateljskoj utakmici sa reprezentacijom Malte, koja je zakazana za 5. jun.

U kvalifikacijama za prvenstvo sveta Češka sa Slovenijom deli četvrtom mesto u trećoj kvalifikacionoj grupi sa osam bodova iz šest mečeva, iza reprezentacija Severne Irske, Slovačke i Poljske.

Straka je u igračkoj karijeri 35. puta bio reprezentativac Češke, a u profesionalnoj karijeri je nastupao za prašku Spartu, i nemačke klubove Borusiju iz Menhengladbaha, Hanzu, Vupertal i Viktoriju iz Kelna.

Poslednji klub koji je trenirao pedesetogodišnji stručnjak bio je grčki OFI sa Krita, a pre toga je, bez značajnijih rezultata, predvodio nekoliko čeških, austrijskih i nemačkih klubova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu