Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 07.05.2009.

16:53

B92: Janevski (ipak) preživeo

Makedonac Čedomir Janevski ostaje trener Crvene zvezde.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Kap koja je prelila čašu" za sve navijače crveno-belih bio je poraz u polufinalu kupa od Sevojna, koji je i makedonski trener, inače i dalje najveći kandidat za mesto selektora svoje zemlje, nazvao "najvećom sramotom u istoriji kluba".

Trening Crvene zvezde pred prvenstveni duel koji je počeo tokom popodneva na pomoćnom terenu, ipak vodi Janevski koji je imao pre toga dug razgovor sa sportskim direktorom Ilijom Ivićem.

Iako mu je tokom razgovora bilo predočeno da bi u obostranom interesu bilo da se povuče sa klupe, Makedonac želi da završi svoju epizodu na klupi u jednoj od najgorih sezona u istoriji Crvene zvezde.

Nije teško pogoditi da je razlog ostanka Janevskog na mestu trenera samo jedan - "jak" ugovor do kraja sezone zbog čijeg raskida bi Crvena zvezda morala da plaća dodatne "penale", što je u trenutnoj finansijskoj situaciji kluba praktično nemoguće...

Podsetimo, samo jedan dan pre odlaska Den Tane sa mesta predsednika gotovo svi beogradski mediji izvestili su pozivajući se na svoje izvore da je Janevski smenjen, ali je kasnije se ispostavilo, predlog Tanasijevića odbijen.

Umesto Janevskog otišao je prvi čovek kluba i UO, a ostanak Janevskog sportski direktor Ilija Ivić obrazložio je rečima " da promena 6 kola pre kraja i pred polufinale kupa ne bi donela ništa".

Jasno je medjutim, da će Janevski svoj poslednji meč na klupi kao trener Crvene zvezde voditi u poslednjem kolu nacionalnog šampionata u kome se klub bori za treće mesto i izalaz u Evropi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

130 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu