Nova vest
Fudbal

Utorak, 19.06.2007.

18:59

Luiza Perez:"Sine, igraj za Srbiju"

Izvor: Željko Čačija

Autor:Željko Čačija

Default images

Jedno od pitanja koje već duže vreme intrigira domaću sportsku javnost jeste čiji će reprezentativni dres poneti Bojan Krkić, najtalentovaniji mladi evropski fudbaler i velika budućnost Barselone. Presudnu ulogu u izboru državne selekcije doneće majka, Katalonka Marija Luiza Perez, a ona je nedavno na „Nou kampu“ izjavila: „Sine, igraj za Srbiju!“

Bilo bi to veliko i nenadano pojačanje za „orlove“.  Naslednik Ronaldinja, kako su ga već prozvali na Pirinejima, u mlađim kategorijama već nosi dres sa španskim grbom, ali to i nije konačna odluka Bojana juniora. Bojan senior, bivši fudbaler Crvene zvezde, bio je naš najjači adut, navijao je da sin ipak ponese majicu sa grbom zemlje u kojoj je rođen, trebalo je još samo da supruga Marija Luiza Perez kaže „da“. Katalonka po rođenju, sa suprugom Bojanom nedavno je ugostila u svom domu u Barseloni Miodraga Radulovića, selektora juniorske selekcije Crne Gore, koji je posredstvom UEFA bio gost na usavršavanju u najvećem katalonskom klubu.

"Ako moj Bojan ne može da igra za Kataloniju, neka igra za Srbiju, odakle mu je otac, mislim da smo blizu takve odluke" preneo je Radulović stav Bojanove majke.

Španska pokrajina Katalonija, koja vekovima želi da se osamostali, naravno nema svoju reprezentaciju, političko je pitanje je da li će i kada dobiti državu, što će, ispostavlja se, biti povoljna okolnost za Srbiju.

"Nemojte da otpisujete Krkića, verujem da još imamo šanse da Bojan igra za nas! Razgovarali smo, dečak ne zna srpski, ali malo na španskom i uz pomoć prevodioca, bio je oduševljen što sam potegao iz Beograda da ga vidim i pozdravim u ime armije naših zaljubljenika u fudbal i njegove kvalitete. On voli da dođe u Srbiju, odakle mu je otac, da poseti rodbinu. Ništa nije završeno, još smo u igri da Krkić zaigra za našu reprezentaciju", rekao je posle posete Barseloni Zvezdan Terzić, predsednik Fudbalskog saveza Srbije.

Krkić igra za Barselonu B i čeka svoj prvi profesionalni ugovor kad napuni 17 godina, a to je 28. avgusta. Prema njegovom stipendijskom ugovoru, obavezan je da postane profesionalac u Barseloni. Za A tim najvećeg katalonskog kluba debitovao je 24. aprila 2007. protiv Al Alija, kada je na asistenciju Saviole postigao svoj prvi gol pred 80.000 gledalaca i tako postao najmlađi strelac u istoriji kluba. 

Evropa se trenutno trka ko će više fudbalskih hvalospeva napisati i reći o našem dragulju u dresu Barselone. Njegov stil igre je mešavina Mesija i Ronaldinja, često naglašavaju stručnjaci, stigao je na „Nou kamp“ 1999. i u sedam godina postigao je 889 golova, što je zaista impresivno - tri gola po utakmici. Igra na poziciji napadača, sa izvrsnim driblingom sa obe noge, uz brzinu koju poseduje. Nosio je dres juniorske selekcije Španije do 17 godina na Evropskom prvenstvu u Luksemburgu 2006, gde je proglašen za najboljeg napadača, uz het-trik protiv Luksemburga i Rusije. Trener Frank Rajkard očigledno sprema Krkića da zaigra baš na Ronaldinjovoj poziciji kada Brazilac ode.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

98 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu