Petak, 22.09.2006.

15:14

Ješić optimista, Bajević oprezan

Izvor: Andrijana Žikiæ

Default images

Fudbaleri Partizana sa optimizmom dočekuju današnju utakmicu protiv Crvene zvezde u sedmom kolu Meridijan Superlige, a trener Miodrag Ješić ocenio je da "sve zavisi od igre" njegovog tima.

"Istina je da smo izgubili dve utakmice, jer poraz od OFK Beograda nikad neću priznati, ali smo u obe te utakmice bili bolji od rivala, imali više od igre, ali na kraju nesrećno izgubili", rekao je Ješić novinarima na stadionu Partizana.

"Mislim da zato sve zavisi od naše igre i našeg pristupa. Rekao sam i pre početka prvenstva da je za nas svaka utakmica derbi, a jedina razlika je što je ovo sada 'večiti' derbi. Biće nam lakše što će navijači biti sa nama", objasnio je Ješić.

Partizan u dosadašnjih šest kola ima devet bodova i trenutno je peti na tabeli, dok je Zvezda prva sa 16 bodova. "Crno-beli" će imati samo za 127. derbi podršku navijača, koji već drugu sezonu bojkotuju utakmice zbog protesta prema upravi.

Vezni igrač i kapiten Ivan Tomić rekao je da je optimista zato što Partizan ove sezone "dobro igra u velikim utakmicama".

"Najbolje smo igrali u evropskim utakmicama, a računam da je derbi u tom rangu i zato verujem da ćemo pokazati šta znamo. Biće nam daleko lakše sa navijačima, koji uvek daju dodatni motiv. Iako rivalstvo i prestiž postoje, daćemo sve od sebe", rekao je Tomić.

U tim će se vratiti Nemanja Rnić i Nenad Đorđević, ali povratak prvog golmana Ivice Kralja nije siguran.

Ješić nije želeo da govori o sastavu tima jer ne želi da "otkriva karte", ali je naglasio da je tim sastavio već u utorak.

Trener Partizana samo je rekao da će se među 18 prijavljenih igrača naći i Stevan Jovetić, koji je ostavio odličan utisak u pobedi nad ČSK-om u sredu u kupu.

" Treba afirmativno pisati o mlađim igračima, ali mislim da Jovetića to neće remetiti i da će ostati čvrsto na zemlji.”

Kapije stadiona Partizana otvaraju se u 15 časova, dva sata pre početka utakmice. Derbi se neće direktno televizijski prenositi, ali će posetioci sajta "crno-belih" moći da prate plaćeni direktni prenos.
Na konferenciji za medije FK Crvena zvezda pojavio se samo trener šampiona Dušan Bajević.

"Ovo je bitna utakmica i za jedne i za druge. Sigurno će biti teško."

"Partizan je dobra ekipa. Nisu igrali dobro poslednje 2-3 utakmice u prvenstvu. U utakmici sa Groningenom pokazali su najbolju igru. Imaju izuzetno jake i neugodne igrače."

S obzirom na najavljen dolazak navijača Partizana, koji su prekunili bojkot utakmica svog tima zbog derbija, Bajević je svestan da njegovom timu neće biti lako.

"Znamo koliko nama navijači pomažu, ali isto tako to rade i uradiće Partizanovi. Želja mi je da se igra dobar fudbal, pa ko je bolji pobediće. Očekujem tvrdu i tešku utakmicu. Da li će biti pozitivna, videćemo. Mislim da mi još nemamo kvalitet koji bi trebalo da imamo."

Trener Crvene zvezde još uvek tačno ne zna ko će od igrača dobiti šansu na večitom derbiju, ali je najvažnije da svi budu spremni.

"Pred Zemun sam rekao da će neki da se odmore, a da će neki imati šansu. Ailton i Georgijev su u konkurenciji za tim.  Milan Biševac je imao problem, ali ja čvrsto verujem će biti spreman za ovu utakmicu. Marko Perović je imao temperaturu, u pitanju je neki virus."

Golman Banović će braniti mrežu "crveno-belih" umesto Ranđelovića koji je dobio crveni karton na utakmici sa Zemunom u sredu.    

Trener Crvene zvezde osvrnuo se i na Dušana Bastu koji je trenutno u Bolonji.

"Basta će pauzirati 3 nedelje. Tamo je na oporavku i vratiće se potpuno spreman."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

83 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

MUP se oglasio o slučaju ubistva Danke Ilić

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

9:45

11.5.2024.

1 d

Podeli: