Trema i Mesi jači od odlične BIH

Reprezentacija Argentine savladala je Bosnu i Hercegovinu u poslednjem meču četvrtog dana Svetskog prvenstva na stadionu Marakana – 2:1 (1:0).

Izvor:

Nedelja, 15.06.2014.

23:45

Default images

BIH je na svom debiju na Mundijalima ostavila odličan utisak, a imala je i nesreću da Sead Kolašinac več u trećem minutu pogodi svoju mrežu.

'Zmajevi' se nisu predali, pa se na odmor otišlo tim rezultatom. Posle nekoliko poluprilika s obe strane, Lionel Mesi je duplirao prednost svog tima u 65, da bi Vedad Ibišević istorijskim golom postavio konačan rezultat u 84. minutu.

Meč na stadionu u Rio de Žaneiru obeležili su najbrži autogol u istoriji SP i prvi gol BIH na završnici Mundijala, ali i pogodak kojim je Leo Mesi prekinuo osmogodišnji post.

Počelo je užasno po naše zapadne susede, Argentina je krenula sa centra i kontrolisala igru u uvodnim minutima, da bi faul na tridesetak metara od gola bio koban. Mesi je poslao loptu na drugu stativu, a nesrećni Sead Kolašinac je nespretno poslao u sopstvenu mrežu. Igralo se 208 sekundi.

Ekipa Safeta Sušića uspela je da izdrži nalet Gaučosa posle vođstva, da bi i sam zapretila posle kornera i slobodnih udaraca. Najbliži golu u prvom poluvremenu bio je Lulić, ali je Romero njegov snažan udarac glavom odbio u novi udarac iz ugla. Mogla je i Argentina do drugog gola, ali su neprecizni Aguero i, do tog trenutka, nervozni i nevidljivi Leo Mesi propustili nekoliko solidnih prilika.
Beta/AP Photo/Sergei Grits
Uvodnih 15-ak minuta drugog dela igre nije donelo previše uzbuđenja, igralo se uglavnom na sredini terena, s tim da je BIH bila za nijansu opasnija. Selektor Argentine pokušao je uvođenjem Gonsala Iguaina da obezbedi više mesta Mesiju i u potpunosti je uspeo u tome.

Omaleni Argentinac prekinuo je post dug osam godina na Mundijalima lepim golom u 65. minutu susreta. Povukao je loptu kroz sredinu, nakon što mu je Iguain otvorio prostor, razmenio dupli pâs sa napadačem Napolija, prevario trojicu čuvara i preciznim udarcem poslao loptu od stativu u gol Begovića.

Safet Sušić je u međuvremenu reagovao uvođenjem Vedada Ibiševića, a napadač Štutgarta uspeo je do kraja meča da pokaže da mu je mesto u startnoj postavi. Zavukao se iza leđa odbrane i sjajno iz prve odreagovao na pâs Lulića, poslavši loptu kroz noge Serhija Romera u mrežu. Ibišević je ovim pogotkom ušao u istoriju svoje domovine, kao prvi igrač koje je postigao gol na Mundijalu.
Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Nije BIH imala snage da do kraja stigne do senzacije, ali će šansu za drugu fazu tražiti protiv Nigerije i Irana, koji u ponedeljak od 18 časova zatvaraju kolo u grupi F.

Argentina svoj naredni meč igra protiv Irana 19, dok se BIH istog dana u ponoć sastaje sa NIgerijom.

U prvom susretu dana videli smo dramatičan trijumf Švajcarske, koja je tek u 93. minutu uspela da stigne do preokreta i sva tri boda protiv Ekvadora. Francuska je uzvratila ubedljivom pobedom nad Hondurasom i preuzela čelo tabele.

Meč ste mogli da pratite na Live Blog B92, ali i da učestvujete u njemu putem komentara ili na heštegu #b92brazil na društvenim mrežama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

295 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: