<p> <p> <table class="score" width="100%" cellspacing="0" cellpading="0"> <tfoot> <tr> <td colspan="5"> </td> </tr> </tfoot> <tbody> <tr class="county"> <td>Engleska</td> <td> </td> <td> </td> <td>Italija</td> <td> </td> </tr> <tr class="number"> <td> </td> <td> <p> </p> <p>1</p> </td> <td>:</td> <td>0</td> <td> </td> </tr> </tbody> </table> </p> </p>

Arbitri
Čast da označi početak i kraj utakmice imaće Holanđanin Bjorn Kuipers, dok će brigu o ofsajdima voditi Ervin Zajnstra i Sander van Rekel.
Engleska – Italija
Pred nama je derbi trećeg dana Svetskog prvenstva Engleska - Italija, na terenu Arene Amazonija koji liči na sve osim na mesto gde bi neki od najboljih fudbalera na svetu trebalo da pokažu ono što znaju.

Veliko rivalstvo dveju reprezentacija će doživeti svoju 25. epizodu u kojoj Englezi imaju priliku da se izjednače po broju pobeda, Italija trenutno vodi sa 9:8.

BETA/AP PHOTO/THEMBA HADEBE
Chorlton
"Hart na kraju meèa se pozdravlja sa Pirlom i kaže mu "wow, great shot" pa naravno kad ga je poslao po burek u levo sa 30 metara. Šteta za preèku bio bi prelep gol... "
Kakvi su vaši utisci?
Iza nas je još jedan odličan meč, kakvo je vaše mišljenje o dosadašnjem toku Svetskog prvenstva?
KRAJ!
Italija je slavila protiv Engleske! Da li su Englezi sve od sebe da i drugi put stignu do izjednačenja, ali je Salvatore Sirigu bio fenomenalan.
Pirlo prodrmao prečku
Posle dve šanse iz prekida za Engleze, red je došao na Andreu Pirla. Legenda reprezentacije Italije je odlično šutirala, ali je lopta završila na prečki.
Nadoknada
Igraće se pet minuta zaustavnog vremena, verovatno pred golom Azura.
Džerard neprecizan
Ovoga puta je pokušao Stiven Džerard, ali je njegov udarac završio iznad prečke
Prekid
Nova opasna situacija ispred gola Sirigua. De Rosi ruši Lalanu na ivici kaznenog.
Nadoknada
Igraæe se pet minuta zaustavnog vremena, verovatno pred golom Azura.
Džerard neprecizan
Ovoga puta je pokušao Stiven Džerard, ali je njegov udarac završio iznad preèke.
Prekid
Nova opasna situacija ispred gola Sirigua. De Rosi ruši Lalanu na ivici kaznenog.
Opsada Engleza
Italijani su se odluèili za ono što najbolje znaju - da brane svoj gol. Za sada uspevaju u tome. Opasan pokušaj imao je Lejton Bejns iz slobdnjaka sa dvadesetpet metara, ali je i to odbranio Sirigu.
Izmene
Ponovo dupla izmena, Parolo je zamenio Kandrevu, a Lalana Staridža.
Englezi pokušavaju iz sve snage da stignu do izjednaèenja. Prete iz daljine, posle prekida, kornera, ali se Italijani dobro brane.
Izmene
Izmene na obe strane. Baloteli je ustupio mesto Èiru Imobileu, dok je Džek Vilšir ušao umesto Hendersona.
Šansa
Italijani su se povukli, što Englezi koriste i konstatno su opasni po gol Sirigua. U dobroj poziciji našao se Runi, povukao loptu kroz šesnesterac i bio za malo neprecizan.
Igra se u istom ritmu kao i u prvom delu igre. Obe reprezentacije igraju brzo i jednostavno, pa se nastavlja sa šansama na ove strane.
Izmena
Prva izmena na meču, umesto Veratija na terenu je Mota.
Ne predaju se Englezi. Visoko pritiskaju odbranu Italijana, ali ovoga puta ne uspevaju da stignu do brzog odgovora. Džerard je posle dobre akcije oboren na ivici peterca, ali je sudija samo odmahnuo rukom.
'Preterano' radovanje člana stručnog štaba
9. Бригаде
"Итал'ја,Итал'ја..."
Kandreva do Balotelija za 2:1
Englezi su na startu drugog dela igre ponovo zapretili preko Staridža, ali su Italijani opet prvi stigli do pogotka. Kandreva je povukao loptu, prebacio je na levu nogu i poslao je na drugu stativu sa roglja šesnesterca. Tamo se odlično iskrao Mario Baloteli i lagano je smestio u mrežu.
GOOOOOLLLLLLLLLLLL!!!!
Italija ponovo vodi, Mario Baloteli.
Počeo je drugi deo igre. Nema promena u sastavima dveju ekipa
Mister No
Dok čekate start drugog dela igre, pročitajte tekst o najpoznatijem 'stanovniku' Manausa.
Poluvreme
Odlično prvo poluvreme u Manausu. Teren Amazon Arene se ipak nalazi u više nego solidnom stanju, što nam omogućava da gledamo odličan fudbal. Italijani su poveli posle lepog šuta Markisija, ali je već u sledećem napadu izjednačio Staridž, na centaršut Runija.
Nova šansa za Italijane, posle drugog vezanog udarca iz ugla. Kandreva je pokušao da pogodi bliži ugao, ali se isprečila stativa.
Džagjelka sprečio majstoriju
Pirlo je još jednom fenomenalno uposlio saigrača, ovoga puta Balotelija. Napadač Milana obišao je istrčalog Harta, ali i otišao previše iskosa, da bi dvnim lobom gađao gol. Džagjelka ipak izbacuje sa linije u korner.
120 sekundi – dva gola
Kakva utakmica! Gol je bukvalno visio u vazduhu, igrači nisu uspevali da pogode gol, ali smo zatim u samo 120 sekundi videli dva. Najpre je Klaudio Markisio, posle skraćenog kornera i lopte Andree Pirla, odličnim udarcem po zemlji sa 25 metara savladao Harta. Ali, samo minut kasnije Danijel Staridž je izjednačio. Sterling je divno izbacio Runija na levom krilu, a zvezda Junajteda 'pogodila' napadača Liverpula za izjednačenje.
GOOOOOLLLLLLLLLLLL!!!!
Ekspresan odgovor Engelza, Staridž poravnava posle samo 60 sekundi
GOOOOOLLLLLLLLLLLL!!!!
Italija vodi, odličan udarac Klaudija Markisija.
Posle nešto energiènije poèetka, ritam igre je opao pa gledamo uglavnom duele na sredini terena. Azuri i dalje imaju posed.
Posle nešto energiènije poèetka, ritam igre je opao pa gledamo uglavnom duele na sredini terena. Azuri i dalje imaju posed.
Ilija
"Sta ovi Englezi kukaju na ocajan teren, kad je dobar.... Ocigledno nisu videli oranja na srpskim terenima..."
Italijani preuzimaju kontrolu
Velika šansa za Engleze
Sterling je odlično pretrčao Kjelinija i poslao loptu na peterac, ali je Barzalji u poslednji čas intervensio ispred Staridža.
Liverpulovci
Trvija Čak pet igrača Liverpula nalazi se u startnoj postavi Engleske.
Kandreva uzvraća
Kanreva je odgovorio na pokušaje "Albiona" iz daljine, ali Hart brani njegov udarac.
Posle petnestak minuta igre može se reći da su Englezi nešto ofanzivniji. Novi pokušaj sa distance imao je Velbek, dok Italijani prete uglavnom preko desnog boka.
pinoche
"Simpaticni su ovi Englezi "iz drugog plana", ali, ipak, ona toplina kad preturas po ormanu i naletis na Italijanski dres od pre 15ak godina... Prosto, milina!!"
Sumnjivo
Igra se otvoreno na obe strane, a prva sumnjiva situacija desila se u kaznenom Engleza. Pirlo je podboo loptu prilikom trka, a ona je pogodila Džonsona u ruku, doduše, uz telo
Ekspresan odgovor Engleza
Brzo se Englezi odgovorili na pretnju. Najpre je Sterling pokušao udarcem iz daljine, koji je završio tik pored stative, da bi udarac Hendersona odbranio Sirigu.
Prva opasnost
Prvu opasniju situaciju stvorili su Italijani, posle prodora po desnom boku, ali je Džagjelka intervensiao.
Meè je poèeo.
Trvija Englezi imaju četiri igrača mlađa od 24 godine u svojoj ekipi, najviše od svih ekipa na svetskom prvensvu
Ofanzivni "Gordi Albion"
Engleska - Football tactics and formations
Staridž 37' - Markisio 36', Baloteli 50'
  ENG   ITA  
   1 : 2  
Sirigu menja Bufona
Italija - Football tactics and formations
Sastavi:
Engleska (4-4-3): Hart, Džonson, Kejhil, Džagjelka, Bejns, Džerard, Henderson (Vilšir 73'), Velbek, Sterling, Runi, Staridž (Lalana 79')
Italija (4-1-3-2): Sirigu, Kjelini, Barzalji, Paleta, Darmijan, De Rosi, Verati (Mota 57'), Pirlo, Markisio; Kandreva (Parolo 79'), Baloteli(Imobile 73')

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: