Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 19.10.2009.

16:59

Baton pregovara o novom ugovoru

Novi šampion Formule 1 Dženson Baton za nekoliko dana će početi pregovore oko novog ugovora sa ekipom Bron GP.

Izvor: B92, Reuters

Autor:B92, Reuters

Default images

29-godišnji Britanac je pristao na pozamašno smanjenje plate kako bi ostao u britanskoj ekipi kada je Ros Bron preuzeo Hondu, koja je u decembru odlučila da se povuče iz šampionata. Batonu na kraju godine ističe ugovor sa ekipom za koju je osvojio titulu, a on ne krije želju da ostane u njoj, ali očekuje povećanje plate.

Želim da budem u timu koji može da se bori za pobede, kao što je slučaj bio ove sezone i mislim da Bron GP može to da postigne. U ekipi imamo senzacionalno talentiovane ljude, i možda naš tim nije toliko veliki kao neki drugi, ali smo u odličnoj poziciji. Radili smo na bolidu za ovu sezonu koliko god smo mogli, ali smo se koncentrisali i na narednu godinu, i ovo je samo početak“, rekao je Baton.

Baton ističe da još uvek nije obavio ozbiljne razgovore sa timom oko planova za narednu sezonu, ali da će uskoro pokrenuti to pitanje.

Nismo još uvek razgovarali ozbiljno o sledećoj sezoni jer smo želeli da završimo ovu na najbolji mogući način, tako da ćemo sa pregovorima početi čim malo stanem na noge“, dodao je Baton.

Izvršni direktor ekipe Bron GP Nik Fraj rekao da se Batonova vera u tim isplatila i da je siguran da neće biti teško doći do novog dogovora.

On želi da ostane sa nama i mi želimo da ostane tako da je to dobra polazna tačka. I jedna i druga strane žele nastavak saradnje tako da ćemo naći kompromis. U poslednjih nekoliko meseci smo bili uspešni i mnogi sponzori žele da budu deo naših tima tako da više nemamo nikakvih briga oko finansija“, istakao je Fraj.

Iako su mnogi očekivali da Baton prvu titulu proslavi žurkom do zore, on je izašao sa ekipom u Sao Paulu, ali se nije dugo zadržao i vratio se u svoju hotelsku sobu jer je želeo da uživa u tim trenucima sam.

Mislim da većina vozača poludi kada osvoji titulu. Onda izađu i provedu fantastičnu noć. Ali, svi mi slavimo na drugačije načine i za mene je bilo najbolje da budem sam. Želeo sam da čestitam svima, to sam i uradio, a onda sam otišao u hotel i uživao i bilo je savršeno. Bio sam budan do četiri sata ujutru i nisam skidao osmeh sa lica, a tako je bilo i kada sam se posle tri sata probudio", rekao je Baton.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu