Nova vest
Auto-moto 1

25.5.2024.

17:10

Lekler na svojoj stazi prekinuo dominaciju Ferstapena u kvalifikacijama

Vozač Ferarija Šarl Lekler osvojio je pol-poziciju za VN Monte Karla.

Srđan Novaković
Profimedia

Ovo je prvi put u ovoj sezoni da je prvo mesto na kvalifikacijama zauzeo neki drugi vozač, jer je od početka sezone to bio samo Maks Ferstapen. 

Lakler je u Monte Karlu došao do svoje 24. pol-pozicije, poslednja je bila u Las Vegasu prošle sezone. 

Za Ferari je ovo 250. pol-pozicija. 

Sa drugog mesta će trku krenuti Oskar Pjastri, dok je treći Karlos Sajns. 

Aktuelni prvak sveta Maks Ferstapen će krenuti trku sa tek šeste pozicije, a pošto se vozi na ulicama Monte Karla, gde su preticanja vrlo retka, teško će Maks stići do nove pobede u šampionatu Formule 1. 

Kao četvrti će krenuti Lando Noris, peti je Džordž Rasel, onda tek ide Ferstapen, iza njega će startovati Luis Hamilton, potom idu Cunoda, Albon i kao deseti će startovati Pjer Gasli. 

Gledali smo jedne uzbudljive kvalifikacije, kakve su uvek kada se voze kvalifikacije za VN Monte Karla. 

Dosta uzbuđenja i dosta iznenađenja. 

Posle prve kvalifikacione runde, Serhio Peres i Fernando Alonso su završili svoj program za subotu. Meksikanac je u bolidu Red Bula kvalifikacije završio na 18. mestu, dok je Alonso bio 16. Ovo je samo potvrdilo lošu formu Meksikanca, koji ako ovako nastavi bi mogao da izgubi mesto u ovom timu. Sem njih dvojice kvalifikacije posle 18 minuta su završili i Sardžent, Botas i Džou. 

I druga sesija je bila interesantna, jer nijedan vozač Aston Martina nije prošao u Q3. Kanađanin Lens Strol je zauzeo 14. mesto, sem njega Okon je bio 11., Hulkenberg je 12, potom sledi Rikardo i Magnusen. 

U trećoj sesiji je Šarl Lekler postavio je ubrzo najbolje vreme koje niko nije mogao da nadmaši. Pokušavali su ostali vozači, ali nikome nije pošlo za rukom da svrgnu sa vrha Monačanina. 

Podeli:

Komentari 1

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Zanimljivosti

Tajna uspeha Golfa

Golf ove godine slavi svoj 50. rođendan – i ima šta da slavi! Trenutno se proizvodi u osmoj generaciji i jedan je od tri najprodavanija automobila svih vremena.

Dojče vele

17:50

13 h

Testovi

Prva vožnja: Geely Coolray – kec u rukavu

Posle SUV-a Atlas Pro, kineski Geely na naše tržište uvodi drugi model. Coolray je nešto manji, ali izuzetno dobro opremljen, sa vrlo snažnim motorom i osetno je jeftiniji od konkurencije.

Auto magazin/Aleksandar Bursać

15:10

15 h

Novo Sport Video Menu