Nova vest
Atletika

Utorak, 22.10.2013.

12:57

Olimpijske igre bez Juseina Bolta?

Svetski i olimpijski šampion i najbrži čovek na svetu Jusein Bolt možda neće moći da nastupi na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Svetska antidoping agencija (WADA) je zapretila Atletskom savezu Jamajke da neće moći da nastupi na Igrama i Svetskim šampionatima ukoliko ne uvede češće doping testove.

Nakon što je petoro Jamajčana bilo pozitivno na doping, među kojima Asafa Pauel i Šeron Simpson, WADA je zatražila veliku istragu i češća testiranja sportista sa Jamajke. Međutim, to se ne praktikuje.

"To je neprihvatljiv stav o kojem pričamo već godinama. Reagovaćemo u skladu sa našim pravilima, nećemo mirno sedeti i gledati šta se dešava. Oni moraju da prate internacionalne standarce, u suprotnom uslediće drastične mere", navodi se u saopštenju VADA.

Iako su najbolji jamajčanski sprinteri Jusein Bolt i Johan Blejk redovni na antidoping testovima IAAF-a, ukoliko AS Jamajke ne ispuni zahteve WADA, možda nećemo moći da ih gledamo na Igrama u Brazilu za tri godine.

WADA je pokrenula istragu zbog sumnje da Jamajčani nisu testirani pred OI 2012.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu