Nova vest
Košarka 104

23.5.2024.

19:55

Oglasio se direktor Zvezde: "Rečeno nam je da šampion ABA ide u Evroligu"

Generalni direktor KK Crvene zvezde Nemanja Vasiljević oglasio se nakon vesti da titula u ABA ligi više ne daje prednost pri dodeli vajldkarti za Evroligu.

Izvor: Meridian sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Peđa Milosavljević/Starsport

To je izjavio Paulius Motiejunas, izvršni direktor Evrolige za Baketnews, što znači da Zvezda, koja je nedavno u finalu regionalnog takmičenja dobila seriju protiv Partizana sa 3-0,  kao šampion ABA neće imati sigurno mesto u Evroligi naredne sezone.
 


"U februaru smo, u kancelarijama kluba, imali zvaničan sastanak sa čelnicima Evrolige, predsednikom Dejanom Bodirogom i generalnim direktorom Paulijosom Motejunasom, a ispred Zvezde smo bili predsednik Nebojša Čović, predsednik Upravnog odbora Željko Drčelić, sportski direktor Milan Dozet i ja. Na tom sastanku nam je između ostalog rečeno da će šampion ABA lige igrati Evroligu sledeće sezone", rekao je Vasiljević za Meridian sport.

Prema rečima Motiejunasa, konačnu odluku će doneti klubovi Evrolige sa stalnim licencama.

Ranije tokom godine, Motiejunas je najavio da će verovatno jedna od pet ekipa napustiti Evroligu naredne sezone, a u pitanju su Crvena zvezda, Partizan, Alba Berlin, Virtus Bolonja ili Valensija.

Neizvesno je i da li će Pariz, kao osvajač Evrokupa igrati u elitnom takmičenju, a odluke se očekuju tokom juna i jula.  

Podeli:

Komentari 104

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 104

Podeli:

Tenis

Dvostruki olimpijski šampion igra u Parizu!

Britanska teniserka Ema Radukanu odbila je specijalnu pozivnicu za učešće na Olimpijskim igrama, a dvostruki osvajač zlatne olimpijske medalje Endi Mari je prihvatio pozivnicu i učestvovaće na Igrama u Parizu.

Beta

14:16

2 min

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu