Izvor: COMPRESS

Autor: {"id":283623,"id_news":964240,"name":"","surname":"COMPRESS"}

Već tradicionalno pred Vaskrs u Beču se spremaju mnogi vašari na kojima se okupljaju brojni posetioci.

Ove godine od 20. marta do 6. aprila na štandovima će kao i svake godine najviše biti šarenih jaja, ukrasa, umetnički oslikanih jaja, ali i kulinarskih specijaliteta, uz prateći muzički program.

Vaskršnji vašar ispred dvorca Šenbrun jedan je od najromantičnijih. Ispred barokne kulise dvorca oko 60 izlagača će u ponudi imati za svakog ponešto. Za decu je spremljena vaskršnja radionica kao i muzej, dok odrasli mogu da uživaju uz džez muziku.

© Evi Brezina

Na bečkom trgu Frajung (Freyung) u starom delu grada svake godine se sprema najveće brdo napravljeno od 40.000 oslikanih jaja.

Takođe u blizini centra grada na trgu Am Hot pred Vaskrs će gostovati vašar umetničkih rukotvorina. Još jedan vašar biće u studentskom gradu ili na prostoru stare bolnice “AKH” gde će biti postavljeno 25 štandova sa vaskršnjim poklonima, ukrasima i oslikanim jajima.

Vaskršnja zabava sa živom muzikom, paradom i bogatim programom za decu sprema se za sve posetioce zabavnog parka Prater 5. aprila 2015. godine.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.