Izvor: B92

Od kako je na parkingu u Lesteru pronađen kostur za koji se mnogo kasnije ispostavilo da pripada kralju Ričardu III, turisti dolaze u ovaj gradić. Ovde mogu naći mnogo više od svedočanstva o životu čoveka “plave krvi”.

Grad je svakako spreman da prihvati sve mogućnosti koje mu je donelo otkrivanje skeleta kralja Ričarda III.

Organizuje specijalnu izložbu o kralju, koja će biti otvorena 8. februara, turu njegovim stazama i pokreće kampanju na društvenim mrežama.

Ipak, ima mnogo drugih stvari koje može ponuditi.

Polje

gavinandrewstewart / Flickr.com

Tačna lokacija Rata Ruža nikad nije pronađena, ali je Bojno polje Bosfort centar otvoren na oko 20 kilometara od Lestera 1974.

Ovde možete pogledati i izložbu o Ričardu III, a deca učestvovati u rekonstrukciji događaja iz tog vremena.

Stari zid

roger4336 / Flickr.com

Lester je jedan od najstarijih gradova u Velikoj Britaniji. Prvi put zabeležen je kao rimski grad – Ratae Coreltauvor, a ostaci rimskih kupatila još se mogu videti, kao i veliki 2,5 metara debeo zid koji je ostao iz tog vremena.

Kari

Budući da 28 odsto stanovnika Lestera čine Azijati i Indusi, hrana je vrlo raznovrsna. Ovde možete probati izuzetan indijski kari.

Uz to, odlična je šoping destinacija zbog prodavnica indijskog nakita i sarija.

Pite od svinjetine i stilton sir

dan taylor / Flickr.com

Ljubitelji tradicionalne britanske hrane radovaće se gozbama u Lesteru: pite od svinjetine iz Melton Mowbray-a kao i stilton sir stekli su status zaštićen od strane Evropske unije.

Lester takođe ima i festival hrane koji se organizuje svakog oktobra.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.