Izvor: B92

Kompanija Turkish Airlines je prema rezultatima istraživanja, proglašena prevoznikom koji nudi najukusnije obroke.

Turski avioprevoznik je u ovoj anketi, koju je organizovao sajt Skyscanner, pobedio 18 kompanija iz celog sveta; a putnici su ocenjivali ukus i prezentaciju hrane.

Turkish airlines je odneo 86% glasova, a u svojoj ponudi hrane između ostalog nudi i patlidžane kao i kruške punjenje pireom od oraha.

Kompanija ima i specijalne obroke za decu, vegetarijance ili one koji žele isključivo morsku hranu.

Na drugom mestu našao se Singapore airlines sa 81% glasova, što i nije iznenađenje s obzirom da u pripremanju recepata za njih učestvuje Gordon Remzi, jedan od naboljih i najpoznatijih kuvara današnjice.

Na trećem mestu našao se Etihad, a poznate kompanije British airways i Virgin atlantic zauzele su razočaravajuće 14. i 16. mesto; poslednja je kompanija American airlines.

“Danas je konkurencija toliko velika i jaka da aviokompanije moraju da pronađu način da se izdvoje od ostalih i primole putnika da nastavi da putuje sa njima.

Hrana u avionu je ključ uspeha i poslednjih godina se mnogo ulaže u unapređivanje tog sektora i aviokompanije unajmljuju najbolje svetske kuvare da rade za njih,” kaže Meri Poter stručnjak za hranu.

Ovaj trud se izgleda isplatio jer su putnici generalno vrlo zadovoljni obrocima i većina kompanija sa liste je dobila visoke ocene.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.