Izvor: B92

Iako bi mnogi od nas neprestano putovali, to nažalost nije moguće. Ali jeste moguće da uz zvuk i misli otputujete gde god poželite. Kako?

Sajt Orbitz pitao je 36 lokalaca da podele zvukove okruženja koje zovu dom, pa tako od užurbanog Tokija, preko talasa u Kankunu do uličnih svirača u Johanesburgu, možete doživeti zvučni doživljaj mesta koje biste želeli da obiđete.

“Ponekada zvuk povezan sa mestom otkriva više o njegovoj kulturi i karakteru nego slika. Zašto bi Tokio bio lišen automobila, autobusa i užurbanosti metropole? Šuma Amazona bez ptica i mirnog vetra koji prožima drveće? Ili zašto bi najlepša plaža u Kankunu bila lišena zvuka talasa?“, piše sajt Orbitz i nastavlja – “Osim što smiruju, zvukovi drugih lokaliteta su iskustvo iz kog možete učiti kada zatvorite očite, otvorite uši i slušate skiveni osećaj grada, šume ili okeana.“

Poslušajte kako zvuči Kankun:



Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.