Izvor: B92

U Svilajncu je otvoren Prirodnjački centar, naučno-obrazovna institucija. Centar je spoj nauke, obrazovanja i turizma i radiće na popularizaciji prirodnih nauka i promociji naučnog turizma.

Posle 4 godine gradnje došao je i trenutak otvarnaja Prirodnjačkog centra. Zgrada Prirodnjačkog centra se prostire na površini od 3.000 kvadratnih metara, a naučno-zabavni Dino-park na površini od 15.000 kvadratnih metara.U Dino-parku se nalazi 20 replika različitih vrsta dinosaurusa, od kojih je najveća replika diplodokusa visoka 11, a dugačka 20 metara.

Prethodno je održana svečana sednica Skupštine opštine Svilajnac , na kojoj su dodeljene godišnje plakete. Nagrade su uručene šefu Kancelarije EU u Beogradu Majkl Davenport i predsedniku Fonda B 92 Veranu Matiću.

Vrednost Prirodnjačkog centra, koji je počeo da se gradi u junu 2011. godine, iznosi 6,3 miliona evra, od čega je Evropska investiciona banka obezbedila 6,1 milion.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.