Izvor: B92

Evropski Diznilend ostvario je pozitivne poslovne rezultate u prvom tromesečiju poslovne 2012-2013,ostvarivši profit od 327 miliona evra.

Uprava najvećeg evropskog zabavnog parka iz Pariza saopštila je da je kompanija u prva tri meseca tekuće poslovne godine, zaključno sa decembrom, uvećala profit za 2,5 odsto u odnosu na prethodno tromesečije, ali naglasivši da se radi o kratkoročnom periodu a da će slika biti upotpunjena kada budu gotovi podaci o godišnjem poslovanju.

Zarada u pratećim smeštajnim objektima je povećana za 0,7 odsto, u Diznilend selu za 1,2 odsto, dok je u tematskim parkovima smanjena za 0,7 odsto, preneo je Rojters.

Smanjena posećenost tematskih parkova je rezultat manjeg broja francuskih i španskih turista, iako je broj holandskih i britanskih posetilaca u porastu, objasnio je predsednik kompanije Filip Gas.

Kompanija je prethodne poslovne godine koja se završila 30. septembra 2012. bila u neto gubitku od 100,2 miliona evra, a 2011. od 63,9 miliona.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.