Izvor: Tanjug

Po ugledu na svetske ski centre od danas (22.6.) je i Tornik na Zlatiboru otvoren za posetioce sa novim sadržajima, a ove letnje sezone, Skijališta Srbije posebnu pažnju posvetila su planinskom biciklizmu.

Na Torniku je uređeno 20 kilometara staza namenjenih kako rekreativcima, tako i profesionalcima.

Sezonu su otvorili članovi Biciklističkog saveza Srbije, koji su se prvi provozali rutama predviđenim za planinski biciklizam.

Dražavni sekretar Goran Petković naglasio je da su planine najveći turistički potencijal Srbije i najavio da će u narednom periodu biciklističke staze dobiti u Stara Planina i Kopaonik.

foto: Beta

Direktor sektora za komercijalne poslove Skijališta Srbije Jelena Ðurić istakla je da posle veoma uspešne zimske sezone u ski centru Tornik, u kojoj je oboren rekord od 2.000 skijaša dnevno i prodato 33.000 ski pasova, u ovom javnom preduzeću očekuju i dobru posećenost Tornika u letnjem periodu, shodno velikom broju turista koji leti borave na Zlatiboru.

U centru Tornik moguće je iznajmiti bicikl, a prevoz do vrha Tornika omogućen je šestosednom žičarom, uz pomoć adaptera za transport bicikli.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.