Sreda, 16.11.2011.

13:30

Holandija: turisti bez marihuane

Od 1. januara 2012, stupa na snagu novi zakon koji zabranjuje strancima da konzumiraju marihuanuu „coffee shopovima“ u tri provincije u zemlji.

Izvor: B92

Default images

Ako niste kojim slučajem Holanđanin imate samo šest nedelja i godinu dana da se legalno „naduvate“ u Holandiji.

Za sada će marihuana biti zabranjena u oblastima sa najviše "drogiranih turista" Limburgu, Nort Brabantu i Zelandu, a sledeće, 2013 godine zabrana će se proširiti na ostalih devet provincija, koje naravno uključuju i Amsterdam, koji je najvećim delom popularana među turistima baš zbog liberlanih zakona o lakim drogama.

Licencirani „coffee shopovi“ će primati samo „članove“ a samo građani Holandije koji imaju preko 18 godina će biti u toj grupi. Ovaj novi zakon je donet da bi se izbegle gužea i noćni neredi koje prave „drogirani turisti“.

Trienaest „coffee shopova“ Mastrihtu, koji se nalazi u blizini granice sa Nemačkom i Holandijom, već primenjuju ovaj zakon za sve strance sem za Nemce i Belgijance.

Međutim, vlasti u Amsterdamu su zabrinute oko efekata koje će ovaj zakon imati na turizam jer 23 % posetilaca u Amsterdamu ide u coffee shopove, a plaše se i da će to pokrenuti ilegalnu prodaju droge i to po vrlo visokim cenama.

Mastriht je zabranom već izgubio oko 35 miliona evra zarade.

U Amsterdamu postoji oko 220 coffee shopova.

A evo kako se razmišlja sa druge strane okeana Marihuana zapušava budžetske rupe

Holanđane nerviraju drogirani turisti

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban otkrio plan NATO-a: Sprema se preokret?

NATO, u okviru svoje misije u Ukrajini, želi da stvori vojne baze u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj radi koordinacije isporuke oružja Kijevu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban za Radio Košut.

8:40

14.6.2024.

1 d

Podeli: