Subota, 12.03.2011.

19:12

Audio vodič za Beogradsku tvrđavu

Posetioci Beogradske tvrđave od ponedeljka će moći da iznajme audio vodič, dostupan na šest jezika, koji pruža mogućnost da se na najsavremeniji način upoznaju sa istorijom i spomeničkim nasleđem Beogradske tvrđave i grada Beograda, saopštilo je javno preduzeće „Beogradska tvrđava“.

Izvor: B92

Default images

Mesto iznajmljivanja aparata s audio vodičem nalazi se u spoljnoj Stambol kapiji, a uz aparat posetioci će dobijati i mapu tvrđave i parka Kalemegdan, u kojoj će biti ucrtane tačke o kojima postoji komentar.

Šetajući kompleksom, posetilac će nailaziti na table sa brojevima i pritiskom na istovetni broj na uređaju dobijaće traženu informaciju. Audio vodič biće dostupan na šest jezika: srpski, engleski, francuski, nemački, španski i ruski.

Opisano je 39 tačaka, a ukupno trajanje priče je oko 90 minuta. Ovakav vid razgledanja muzeja, lokaliteta na otvorenom, istorijskih i arheoloških kompleksa i parkova, veoma je popularan u svetu, a u Srbiji se po prvi put uvodi upravo na Beogradskoj tvrđavi, navodi se u saopštenju.

Projekat, vredan oko tri miliona dinara, realizovala je „Beogradska tvrđava", uz podršku Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: