BETA/AP Photo/Gurinder Osan, file

Vesti

Šerpasi napuštaju bazni kamp na Mont Everestu

10:01 | Beta-AP | Komentari: 1

Nepalski vodiči Šerpasi napustili su danas bazni kamp na Mont Everestu posle odluke da ove sezone niko ne vodi planinare u znak poštovanja za svojih 16 kolega poginulih prošle nedelje u najtežoj lavini koja se ikad dogodila na toj planini.

tooltip
_gee_/Flickr.com

Vesti

Crvena ulica u Glazgovu - još malo pa nestalo

Komentari: 2

Bilo je planirano da Crvena ulica u Glazgovu na spektakularan način bude srušena, ali se sve glasnije čuje da tu betonsku spavaonicu treba sačuvati.

Benoit Mahe/Flickr.com

Zanimljivosti

Upoznajte žene dugih vratova iz plemena Kajan

Komentari: 7

Žene plemena Kajan iz istočnog Mjanmara već generacijama su žrtve tradicije koja podrazumeva nošenje bronzanih prstenova oko vrata teških i do deset kilograma.

www.sxc.hu

Švajcarska

Ženeva – grad glamura i luksuza

Komentari: 13

Čuveni švajcarski grad ima kosmopolitski duh, poput Londona ili Pariza, a zadržao je šarm i toplinu alpske varoši. Na ulicama krstare skupoceni automobili, u malo kom gradu u svetu može da se vidi toliko "rols rojseva", "mercedesa", "poršea" i "ferarija"...

Pitajte astrologa

Kanada

Gastro putopis iz Toronta

Komentari: 17

Možda nekima Toronto, i uopšte Kanada, ne izgleda kao preterano uzbudljiva destinacija, ipak meni je poseta ovom gradu ostala u sjajnoj uspomeni. Mada se na prvi pogled mnogo ne razlikuje od drugih velikih severnoameričkih gradove, u Torontu ima mnogo detalja koji ga izdvajaju.

Foto: RussBowling / Flickr.com

Kina

Sudžou: Tragovi carske Kine

Komentari: 0

Raj je na nebu, a Sudžou na zemlji”, kažu Kinezi za ovaj prekrasan grad, prepun vrtova, kanala i vodenih puteva reke Jangce. Mnoge kuće imaju kapije i prema ulici i prema kanalu, dok se svuda uzdižu šareni polukružni mostovi. Sudžou često nazivaju Venecijom Dalekog istoka.

Beta / AP Photo/Victor R. Caivano

Brazil

Favele - novo gastronomsko srce Rija

Komentari: 4

Favele Rio de Ženeira u žiži su javnosti, ali ovog puta ne zbog siromaštva ili kriminala, nego odlične gastronomske ponude.

Foto: Tage Olsin / Wikimedia Commons

Švedska

Umeo: Najsevernija kulturna prestonica Evrope

Komentari: 3

Zbog čega je ovaj grad u Skandinaviji poseban? Pod sloganom „Radoznalost i strast“ žitelji Umea nameravaju da se predstave kao mladi i dinamični, i da skrenu pažnju na kulturu naroda Sami, starosedelaca sa severa.