Foto: Thinkstock

Vesti

Ohrid: Sjaj Jerusalima nasred Balkana

13:54 | Novosti/ V.Radulović - K.Malešević | Komentari: 4

Ponos makedonskog turizma: Nad Ohridskim jezerom nadvija se više od 200 pravoslavnih crkava. Vevčanski izvori, smešteni nedaleko od Struge i Ohrida, pretvoreni su u turističku atrakciju

tooltip

Vesti

Majami Bič: Od močvare do turističke meke

Komentari: 19

Jedna od najpoznatijih plaža na svetu Majami Bič nekada je bila mali komad peskovitog tla okružen močvarom, ali u stogodišnjoj istoriji izrastao je u prestižno turističko odredište i omiljeno mesto za uživanje.

Vesti

Najizolovanije ostrvo sveta vraća se u civilizaciju

Komentari: 7

Sveta Jelena, maleno ostrvo u Južnom Atlantskom okeanu, na kojem je poslednje dane života proveo Napoleon Bonaparta, mogao bi da postane neočekivana turistička meka nakon što se iduće godine tamo otvori aerodrom.

Foto: YouTube Screenshot

Austrija

Čarobna Austrija: 600 klipova u tri minuta

Komentari: 11

Nakon dve godine snimanja, Tomas Pokstajner i Piter Jablonovski stvorili su fascinantan video koji prikazuje lepote njihove zemlje, Austrije.

Pitajte astrologa

Kanada

Gastro putopis iz Toronta

Komentari: 19

Možda nekima Toronto, i uopšte Kanada, ne izgleda kao preterano uzbudljiva destinacija, ipak meni je poseta ovom gradu ostala u sjajnoj uspomeni. Mada se na prvi pogled mnogo ne razlikuje od drugih velikih severnoameričkih gradove, u Torontu ima mnogo detalja koji ga izdvajaju.

Pataja

Tajland

Pataja: Egzotična papazjanija

Komentari: 8

Moskva. Šeremetjevo aerodrom. Napolju je zverska zima, a unutra toplo i ugodno, ne samo zbog grejanja, nego i vrelih cena. Naime, ovde ćete flašicu vode platiti paprenih osam evra.

Ekvador

Tragovima Darvina: Tamo gde životinje caruju (FOTO)

Komentari: 2

Zamislite da vam se na dohvat ruke nalaze morski lavovi, da oko vas bezbrižno plivaju kornjače, da možete do mile volje da fotografišete egzotične ribe podvodnom kamerom.

youtube/screenshot

Španija

Najopasnija pešačka staza u Španiji ponovo otvorena

Komentari: 3

Pešačka staza poznata kao „Kraljev putić“ zatvorena je 2001. godine, nakon što je poginulo petoro turista.