© ORF / Compress

Zanimljivosti

Končita pozdravlja posetioce Beča

12:10 | Komentari: 0

Glavni grad Austrije, Beč, već je potpuno posvećen predstojećem Evrosongu i koristi sve za promociju Austrije u svetu kroz ovo takmičenje.

tooltip
Paul Luning / Instagram

Zanimljivosti

Ovaj prizor će vas ostaviti bez daha (VIDEO)

Komentari: 16

Maho plaža na Sent Martinu poznata je širom sveta zbog obližnjeg aerodroma.

Vesti

Srpski sajt za svetske putnike

Komentari: 8

Tim mladih Beograđana je nedavno lansirao sajt koji funkcionise kao taksi tripadvisor, uz pomoć koga ćete dobiti savete o taksi uslugama u preko 300 svetskih metropola.

Foto: Mladen Savković

Srbija

Zlatiborske priče: Tamo gde izvire život

Komentari: 16

„Posetioci se uvek iznenade kad im kažemo da u pećini imamo čak i frizerski salon“, otkriva nam vodič dok objašnjava kako Stopića pećina ima sve što je neophodno za život, zbog čega su se neretko u njoj ljudi krili i tokom ratova. Ali, mora se priznati, frizerski salon u jednoj pećini zvuči posve neobično, zar ne?

Pitajte astrologa

Kanada

Gastro putopis iz Toronta

Komentari: 19

Možda nekima Toronto, i uopšte Kanada, ne izgleda kao preterano uzbudljiva destinacija, ipak meni je poseta ovom gradu ostala u sjajnoj uspomeni. Mada se na prvi pogled mnogo ne razlikuje od drugih velikih severnoameričkih gradove, u Torontu ima mnogo detalja koji ga izdvajaju.

Pataja

Tajland

Pataja: Egzotična papazjanija

Komentari: 8

Moskva. Šeremetjevo aerodrom. Napolju je zverska zima, a unutra toplo i ugodno, ne samo zbog grejanja, nego i vrelih cena. Naime, ovde ćete flašicu vode platiti paprenih osam evra.

Ekvador

Tragovima Darvina: Tamo gde životinje caruju (FOTO)

Komentari: 2

Zamislite da vam se na dohvat ruke nalaze morski lavovi, da oko vas bezbrižno plivaju kornjače, da možete do mile volje da fotografišete egzotične ribe podvodnom kamerom.

Foto: Jean-Pol GRANDMONT / Wikimedia Commons

Belgija

Mons - Evropska prestonica kulture 2015.

Komentari: 3

Belgijski gradić Mons već godinama priželjkuje titulu Evropske prestonice kulture. Godine 2015, zajedno sa češkim Plzenjom konačno ima tu čast. Mons je uložio mnogo novca kako bi se predstavio u najboljem svetlu.