U Čačku sneg ne prestaje da pada: Sve službe su u pripravnosti

Nakon ponoći, kiša koja je padala na teritoriji grada Čačka prešla je u sneg koji bez prestanka pada gotovo 12 časova. Za sada se sneg ne zadržava po kolovozima pa se saobraćaj odvija usporeno ali nesmetano.

Izvor: RINA

Utorak, 24.01.2023.

13:32

U Čačku sneg ne prestaje da pada: Sve službe su u pripravnosti
Foto: RINA

"Svi putevi na teritoriji grada Čačka su prohodni. Sneg koji pada zadržava se u raskvašenom stanju i problem predstavlja voda koja se zadržava. Na vangradskom području, sneg se najviše zadržava na Brezovicama što je i očekivano i na nekim mestima ga ima i do 30 centimetara. Ekipe su opremljene, sva tehnička mehanizacija je u punoj pripravnosti, radi se na terenu, na rasčišćavanju pravaca i posipanju soli. Trenutno nemamo nikakvih većih problema. U kontaktu smo i sa Policijskom upravom i sa predsednicima mesnih zajednica koji nas informišu o problemima na terenu i za sada nemamo većih prijava", rekao je za agenciju RINA Marko Gavrilović,rukovodilac tehničkog sektora JP "Gradac" Čačak.

Prema rečima Gavrilovića u popodnevnim satima se očekuje prestanak padavina, ali su sve ekipe u pripravnosti i spremne su da izađu na teren i tokom noći. On je dodao da je sva neophodna oprema ispravna i da su obezbeđene dovoljne količine soli.

JKP "Moravac" iz Mrčajevaca zaduženo je za održavanje putnih pravaca sa obe strane Zapadne Morave i to sa desne strane od MZ Zablaće do kraljevačke opštine, dok sa leve strane u njihovu nadležnost ulaze Mrčajevci sa okolinom, Katrga, Ostra, Bresnica, Vujetinci, Prislonica, Preljina, Stančići, Gornja Trepča. Ukupno, JKP "Moravac" je zadužen za održavanje zimske službe na 172 kilometra putnih pravaca.

"Od ranih jutarnjih časova ekipe su na terenu i svi putevi koji su u ingerenciji JKP "Moravca" su očišćeni i prohodni i posuti agregatom. Dalje pratimo i spremni smo da reagujemo. Za sada nemamo nikakvih problema. Temperatura je u plusu što ide na korist. Trenutno najviše snega ima u Lunjevici i Vujetincima kao i u Prislonicu ka manastiru Vujan, ali i ovi putevi su prohodni", kazao je Vladimir Slović, rukovodilac tehničkog sektora JKP "Moravac" iz Mrčajevaca.

Prema rečima Slovića, JKP "Moravac" je tokom prethodne godine proširio svoj vozni park nabavkom jednog vozila i opreme potrebne da se i to vozilo priključi zimskoj službi, tako da sada ovo javno preduzeće raspolaže sa sedam vozila, tri kamiona, tri traktora i jednom kombinirkom i spremno je da reaguje i u slučaju većih padavina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: