Saga o ukradenoj pršuti u Čačku se nastavlja: Vinovnik oslobođen plaćanja kazne, razlog je neverovatan

Osnovni sud u Čačku obustavio je krivični postupak protiv meštanina P. M. kojem je nedavno izrekao kaznu od 100.000 dinara jer je decembra 2019. u samoposluzi "Maksi" u ovom gradu izneo deset vakumiranih pršuta od po 100 grama koje je spakovao u svoju torbu dok je u korpu za kupljenu robu ostavio nekoliko drugih proizvoda.

Izvor: B92

Utorak, 12.07.2022.

13:42

Saga o ukradenoj pršuti u Čačku se nastavlja: Vinovnik oslobođen plaćanja kazne, razlog je neverovatan
Foto: RINA

Kraj kase je prošao tako što je platio samo robu iz korpe, dok pršut vredan 2.499,87 dinara nije prijavio.

Osnovno tužilaštvo u Čačku teretilo ga je za delo krađe i zbog toga je bio osuđen na pomenutu globu.

Međutim, branioc osuđenog žalio se Višem sudu u Čačku koji je ukinuo presudu Osnovnog i predmet vratio na ponovno suđenje jer je uvidom u Agenciju za privredne registre utvrdio da je vlasnik "Maksija" kompanija "Delez Srbija" sa sedištem u Luksemburgu, i u privatnom vlasništvu u iznosu od 100 odsto, što znači da je "Maksi" u sastavu privatne firme.

Na ponovnom suđenju osnovni tužilac je odustao od optužbe, kako saznaje agencija RINA, protiv okrivljenog smatrajući da je reč o privatnoj imovini pa je pravno da se postupak vodi po privatnoj tužbi i naložio oštećenom da li će preuzeti gonjenje.

Oštećeni "Delez" se u roku od osam dana nije izjasnio tako da je tuženi Čačanin oslobođen krivičnog postupka, piše Rina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: