Preteča genetski modifikovanih superpasa: Rođeno novo klonirano štene

Kineski naučnici saopštili su da je rođeno novo klonirano štene bigla, prenosi Sputnjik.

Izvor: B92

Nedelja, 09.07.2017.

18:55

Preteča genetski modifikovanih superpasa: Rođeno novo klonirano štene
Foto: Thinkstock / ilustracija

Štene zvano Long Long rođeno je 28. maja, u pekinškoj biotehnološkoj kompaniji "Sino Gene".

Long Longov otac Epl, koji je na svet došao u decembru, bio je prvi pas stvoren tehnikom genetske modifikacije.

"Sino Gene" navodi da Long Long predstavlja veliki naučni proboj na polju razvoja genetski modifikovanih "superpasa", koji će biti veći i snažniji od običnih četvoronožnih ljubimaca.

"Biće mišićaviji, imati bolje čulo mirisa i brže trčati. To znači da će biti znatno sposobniji za lov i pomaganje polici", izjavio je Lai Lijangsu sa Instituta za biomedicinu i zdravlje u Guangdžou.

Prošle godine, kompanija je uspela da proizvede genetski modifikovane mišićave biglove, dvaput povećavajući njihovu mišićnu masu eliminacijom gena zvanog miostatin.

Godine 2015. kineska kompanija " Beijing Genomics Institute" proizvela je prve genetski modifikovane mikrosvinje, koje su prodavane kao ljubimci po ceni od 1.470 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: