Izložba mačaka u čast Beogradu

Ljubitelji mačaka, pažnja: u subotu 28. februara i nedelju 1. marta na Beogradskom sajmu se održava tradicionalna izložba mačaka u organizaciji felinološkog društva Felis Serbica, prema pravilima asocijacije TICA.

Izvor: Izvor: Le PETit WCF

Utorak, 24.02.2015.

11:42

Default images
Foto: Le PETit WCF

TICA (The International Cat Association) je jedna od najvećih svetskih felinoloških organizacija. Koreni joj vuku sa severnoameričkog tla, ali je odavno prisutna širom sveta, na svim kontinentima i to kroz lokalne klubove ljubitelja mačaka ili nezavisne članove. Srpsku felinološku scenu u ovoj asocijaciji predstavlja društvo Felis Serbica koje entuzijazmom i voljom, uprkos svemu, evo već petu godinu za redom uspeva da organizuje veliku međunarodnu izložbu s domaćim i inostranim izlagačima.
Foto: Le PETit WCF
Ove godine stranaca će biti čak i više nego domaćih odgajivača - svoje učešće na beogradskoj manifestaciji najavili su izlagači iz Španije, Francuske, Holandije, Belgije, Češke, Rusije (u velikom broju), Austrije, Mađarske, Bugarske i Makedonije. Ono što ovogodišnju izložbu mačaka čini posebno interesantnom je prisustvo velikog broja rasa od kojih će neke biti po prvi put prikazane u Srbiji – na primer egipatski mau i somalijska mačka. Ostale mačje rase koje će se šepuriti na izložbi su abisinska, bengalska, sveta birmanka, britanska kratkodlaka, egzota, korniš reks, mejn kun, nebelung, orijentalna, persijska, peterbald, regdol, ruska plava, sfinks, sibirska, skotiš fold, tai, turska angora...
Foto: Le PETit WCF
U ovom glamuroznom društvu najlepših mačaka sveta potpuno ravnopravno takmičiće se i svima dobro poznata – domaća mačka! Svih prethodnih godina na beogradskim izložbama felinološke sudije iz sveta su imale priliku da se dive našim raskošnim i lepo negovanim domaćim mačkama. Dve beogradske domaće mace, Simbil i Dado, su četvorostruki TICA šampioni i već imaju regionalnu slavu. Na informaciju da su te mace usvojene sa ulice sudije bi izražavale nevericu, ali i zadovoljstvo kako su divno negovane, vaspitane i očigledno mnogo voljene!
Foto: Le PETit WCF
TICA izložbu karakteriše dinamičnost i prisustvo puno sudija i ocenjivačkih ringova. Ovaj put u Beograd će nam doći sedam renomiranih sudija iz inostranstva: Angelo Massimo Picardello (Italija), Francesca Gagern (Austrija), Vlada Beninya (Rusija), Jean Marc Lagarde (Francuska), Katharina Krenn (Austrija), Jane Allen (Velika Britanija) i Erwin Van Den Bunder (Austrija).
Foto: Le PETit WCF
TICA izložbe svake godine imaju različitu temu, čime osim felinologije promovišu neko društvenu ili kulturnu aktivnost ili aktuelnost. Ovogodišnja izložba tematski je posvećena Beogradu – slogan izložbe je „Beograd kroz vekove“, a organizatori iz društva Felis Serbica će se svojski potruditi da mnogobrojnim inostranim gostima u najlepšem svetlu predstave naš glavni grad i njegovu bogatu istoriju i kulturu.
Foto: Le PETit WCF
.
Foto: Le PETit WCF
.
Foto: Le PETit WCF
.
Foto: Le PETit WCF
.
Foto: Le PETit WCF
.
Foto: Le PETit WCF
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: