,,Maratonci’’ po pedeseti put

Mjuzikl ,,Maratonci trče počasni krug" biće jubilarni pedeseti put izveden 1. aprila na sceni Pozorišta na Terazijama.

Kultura

Izvor: Tanjug

Sreda, 31.03.2010.

12:08

Default images

Mjuzikl koji je nastao na osnovu poznatog teksta dramskog pisca Dušana Kovačevića, adaptirao je i režirao Kokan Mladenović.

Premijera praktično prvog srpskog mjuzikla bila je u maju 2008. godine, a tokom dve sezone izvođenja predstava je naišla na odličan prijem kod publike i kritike - na Festivalu ,,Dani komedije" u Jagodini prošle godine osvojila je 10 nagrada.

Za ovaj mjuzikl, koji realizuje više od 140 učesnika, vlada veliko interesovanje u inostranstvu, pa će ansambl sa ovom predstavom učestvovati na prestižnom Festivalu Ljubljana u julu ove godine.

Osim što je u istoriju savremenog srpskog pozorišta ova predstava ušla kao prvi domći mjuzikl na novoj sceni Pozorišta na Terazijama, jednako je važan i autorski tim u kome su kompozitori Zoran Hristić, Irena Dragović, Marko Grubić, autor songova, dramski pisac Maja Pelević, koreograf Mojca Horvat, kostimograf Lana Cvijanović, scenograf Marija Kalabić.

U predstavi, u kojoj ucčestvuju orkestar, balet i hor Pozorišta na Terazijama, igraju Ivan Bosiljčić, Marko Živić, Ivan Jevtović, Kalina Kovačević i drugi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: