Otkrivena najveća misterija “Igre prestola”?

Fanovi popularne serije „Igra prestola“ možda su uspeli da otkriju možda najdramatičniji finalni zaplet Džordža R.R. Martina, piše "Telegraph".

Kultura

Izvor: Telegraph

Sreda, 13.08.2014.

14:57

Default images

Džordž R.R. Martin nagovestio je da je jedna od najpopularniji teorija fanova u vezi sa predstojećim zapletom u njegovoj knjizi serijala „Pesma leda i vatre“, na kojoj je bazirana serija, možda tačna.

Govoreći na Internacionalnom festivalu knjiga u Edinburgu, Martin je upitan u vezi sa brojnim teorijama i glasinama koje se pojavljuju na brojnim internet sajtovima, nakon čega je usledio odgovor: „Želim da iznenadim i oduševim čitaoca. Želim da ga odvedem u potpuno suprotnom pravcu od očekivanog. Međutim, ja ne mogu da menjam planove. Toliko ljudi je čitalo knjige sa neverovatnom pažnjom da su smišljali brojne teorije, i dok su neke od njih krajnje kreativne i interesantne, pojedine su se ispostavile kao tačne. Barem jedna ili dve osobe uspele su da shvate krajnje suptilne i opskurne tragove koje sam usadio u knjige što ih je dovelo do pravog rešenja. Šta onda ja mogu da radim? Da li da promenim zaplet? Borio sam se sa tim problemom i došao do zaključka da bi bilo kakvo menjanje predstavljalo katastrofu zato što su tragovi već prisutni“.

Za mnoge fanove, ovo potvrđuje jednu od najpopularnijih teorija u vezi sa velikim zapletom koji će biti otkriven u predstojećim knjigama pošto Martin još treba da objavi dve nove knjige.

„Pojedini čitaoci koji ne prate postove na internetu će biti iznenađeni, dok će drugi reći da su znali šta će se desiti još pre 4 godine“, dodao je Martin.

Teorija poznata kao “R+L=J”, tiče se roditelja glavnog lika Džona Snoua. Na početku serijala, Džon Snou je navodno vanbračno dete Edarda Starka. Ned odgaja Džona zajedno sa svojom drugom decom, ali identitet njegove majke je misterija.

Postoje brojne teorije fanova u vezi sa tim ko je njegova majka, ali jedna od najupornijih glasina, koja je podržana i suptilnim tragovima u knjizi i seriji, tvrdi da Ned Stark uopšte nije Džonov otac.

Pravi roditelji Džona Snoua, ukoliko je verovati teorijama fanova, mogli bi da u potpunosti promene odnos snaga unutar Vesterosa.

Teorija tvrdi da je Džon Snou zapravo sin Nedove sestre Lijane i Regara Targerijana i koji pretenduje na Gvozdeni tron.

Ukoliko se ovo ispostavi kao tačno, Snou bi imao moćan argument da i sam poželi da se nađe na Gvozdenom tronu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: