Novi roman Dragana Velikića

“Bonavia“, novi roman Dragana Velikića upravo je objavljen u izdanju Stubova kulture, a ova knjiga će ekskluzivno, biti objavljena i kao prva elektronska knjiga ovog izdavača.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 25.04.2012.

12:31

Default images

Ovaj roman upoznaje čitaoce sa životnim pričama nekoliko junaka koji su međusobno povezani prijateljskim, rodbinskim ili ljubavnim vezama. Povezuju ih i jake emocije ljubavi, poštovanja, sećanja na prošlost, ali ih razdvajaju otuđenost, različiti pogledi na život, očekivanja, igre sudbine.

Povezuje ih i zajednički prostor na kojem žive, Balkan i Srednja Evropa, gradovi, dnevno-politički događaji, a razdvaja “Velika bara“, okean preko kojeg se beži u nove živote i nove identitete.

“Reflektujući sudbine svojih junaka, Velikić u romanu iznosi i autobiografske detaljie, koji su ga naveli da ispriča intimnu priču svog života na “dobrom putu“, saopštio je izdavač.

“Bonavia“ je deveti romana Dragana Velikića. Pre ovoga je objavio romane “Via Pula“, “Astragan“, “Hamsin 51“, “Sverni zid“, “Danteov trg“, “Slučaj Bremen“, “Dosije Domaševski“ i “Ruski prozor“, za koji je 2007. dobio NIN-ovu nagradu za najbolji roman, nagradu “Meša Selimović“ za najbolju knjigu i Srednjeevropsku nagradu za književnost.

Knjige Dragana Velikića prevedene su na petnaest evropskih jezika. Zastupljen je u domaćim i inostranim antologijama proze.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: