Konča Buika: Sa životom se treba suočiti sa osmehom

Svetski poznata španska pevačica Konča Buika održaće večeras koncert u Sava centru, na svetskoj turneji na kojoj promoviše aktuelni album "Vivir Sin Miedo" (2015).

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.11.2016.

09:36

Konča Buika: Sa životom se treba suočiti sa osmehom
Foto: Gettyimages

Tamnoputa "kraljica flamenka" autorka je devet od deset pesama na albumu koji prožimaju rege, raga (ragga), flamenko, ritam i bluz, afrobit i gospel.

"Želela sam veći bend i da doprem do mlađe publike. Album je injekcija snage slušaocu da nastavi dalje u životu, da zaboravi probleme i prepreke", rekla je Buika Tanjugu u susret koncertu. Slavna pevačica ističe da je nešto što moramo sebi ponavljati svakog trena da treba živeti bez straha.

"Sa životom se treba suočiti sa osmehom, koji otklanja lične probleme", smatra jedna od najznačajnijih umetnica "world music", specifičnog glasa, harizme i snažne pojave.

Na albumu "Vivir sin miedo" Buika prvi put u karijeri peva više na engleskom nego na španskom jeziku, često mešajući oba, što je prirodna posledica decenije neprekidnih putovanja po svetu.

"Jezik je samo oruđe koje koristim dok pevam. Osećam muziku, osećam boravak na pozornici. Pokušavam glasom da izrazim sebe i sreću, radost, tugu, ljubav, tako da nema mnogo razlike između engleskog i španskog", naglasila je ona.

Buika je tokom godina sarađivala s nekima od najboljih muzičara sveta, kao što su Anouška Šankar, Sil, Neli Furtado, Pat Meteni i Čik Korija, a među najupečatljivijima je rad sa kultnim španskim režiserom Pedrom Almodovarom na filmu "La Piel Que Habito" (Koža u kojoj živim, 2011).

"Gledajući je kako crpi iz tako različitih žanrova i spaja ih sa takvom gracioznošću i spontanošću, ne mogu se oteti utisku da joj predstoji svetla budućnost, dok god svedočimo kako beskrajno evoluira kao izvođač koji ne poznaje granice", rekao je svojevremeno Almodovar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: