"Bistro na rubu šume" - muzika za dušu

Regionalni muzičari okupili su se i objavili kompilaciju "Bistro na rubu šume" Vol. 1 na kojoj se nalaze, pored ostalih, i pesme Nine Romić, Stray Dogg-a, grupe Svemir, Wooden Ambulance...

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 02.05.2013.

11:45

Default images

Organizatori ovog izdavačkog poduhvata kažu da je "pred vama prva u nizu kompilacija aktuelne glazbe koju stvaramo i volimo, i koju želimo zajednički predstaviti svetu. Nije lako bilo složiti ovih nekoliko uvodnih redaka. I to najviše u smislu odgovora na sledeće pitanje: „Šta je to zajedničko što povezuje kantautore i bendove koje se nalaze na ovoj kompilaciji?“ Neki od nas već imaju iza sebe po nekoliko izdanih albuma, bilo od strane izdavača bilo samostalno. Neki su tek umočili nožne prste i počinju uranjati u svet muzike neobuzdanog duha i širom otvorenih očiju. Većina nas ima veze s onim što se neki vole da zovu akustična muzika, ali nije isključeno da vam i koja električna gitara uskoči u uho dok budete slušali kompilaciju. Dakle, šta nam je zajedničko i zašto smo se odlučili da se okupimo na ovoj kompilaciji?"

"Mislim da bi najjednostavniji odgovor bio da smo umorni od neljudskog tretmana muzike, a time i publike, te insistiranja da je muzika nešto što se isključivo konzumira (a ne sluša) uz ovo brže-više-jače vreme u kojem preživljavaju samo najsnalažljiviji. Autori na ovoj kompilaciji, kroz svoju intimnu vizuru, obraćaju vam se ravnopravno kao slušaocima. Naša je želja da uspostavimo komunikaciju s vama "jedan na jedan". Ove vam se pesme obraćaju kao sagovornicima s kojima žele da uspostave dijalog." "Mi smo neformalna zajednica, (ne)profesionalna zajednica, virtuelna grupa, šačica frendova, hrpetina poznanika, sindikat kantautora, mreža bendova, zavisnici o mjuzi i njeni dileri, pokret, preokret, apolitična stranka i fejsbuk profil, grupa za podršku i marketinška kampanja, škvadra iz kvarta i međunarodna saradnja, ništa od navedenoga i sve to pomalo, i još puno toga više."

Kompilacija "Bistro na rubu šume" Vol. 1 je za besplatno preuzimanje dostupna ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: