Van Hejlen najbolji za sva vremena

U anketi magazina Guitar World za najboljeg gitaristu svih vremena holandski roker dobio je više glasova od Brajana Meja, Džimija Hendriksa i Džimija Pejdža.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 13.10.2012.

17:20

Default images

Muzičar je 1972. osnovao bend Van Halen koji je februara ove godine objavio 12. studijski album „A Different Kind Of Truth”.

Na drugom mestu top-liste "100 najvećih gitarista svih vremena" koju su sastavili čitaoci Guitar World-a našao se gitarista Queen-a Brajan Mej a na trećem Kanađanin srpskog porekla Aleks Lajfson (Aleksandar Živojinović) iz benda Rush.

U takmičenju koje je organizovano po sistemu ispadanja u suočavanju „jedan-na-jedan” iz kola u kolo, najbolji gitarista svih vremena po izboru Rolling Stone-a, Džimi Hendriks, zauzeo je tek četvrto mesto.

Pre dva meseca Edi Van Hejlen je iznenada podvrgnut operaciji debelog creva i trenutno se nalazi na šestomesečnom oporavku. Ovo nije prvi put da je 57-godišnji gitarista imao zdravstvenih problema.

1999. zamenjen mu je kuk, a sledeće godine lečio se od raka jezika (tom prilikom odstranjena mu je trećina jezika).
2002. proglašen je načisto izlečenim od raka.

Top 10 najboljih gitarista:
1. Edi Van Hejlen
2. Brajan Mej
3. Aleks Lajfson
4. Džimi Hendriks
5. Džo Satrijani
6. Džimi Pejdž
7. Toni Ajomi
8. Stiv Rej Von
9. Dajmbeg Darel Abot
10. Stiv Vaj

Kompletnu listu možete pogledati na sajtu Guitarworld.com.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: