Ritual u muzici na Dunavfestu

Nastupom italijanskog tribal jazz sastava TRIAD VIBRATION večeras u Barutani počinje program “Ritual u muzici” u okviru drugog “Dunavfesta”.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 04.09.2012.

10:01

Default images

Italijanski jazzeri prate rituale kroz ritam koji kreiraju bas i bubnjevi, ali najviše didgeridoo, tradicionalni instrument australijskih Aboridžina. Ovaj instrument se pravi od drveta eukaliptusa, tako što se ostavi da ga termiti izdube. Ovaj neobični instrument nismo često imali priliku da vidimo na koncertima u Srbiji. Ljubitelje latin jazza obradovaće činjenica da trubu svira Kubanac Gendrikson. 



Za  Triad, ova godina je izuzetno značajna, jer su, nakon Italije, Španije i Nemačke, krenuli u osvajanje zemalja Srednje i Jugoistočne Evrope, ali i dalekih teritorija, poput Japana i Perua.


Romskim ritualima bavi se mađarska grupa VOJASA. Veselo, kako smo navikli da čujemo romsku muziku, uz gitare, udaraljke,  pevanje i ples. Poput ponzati grupa Ando Drom i Kali Yag i Vojasa zasniva svoj zvuk na tradiciji Olah Rroma.

04.09. u 20:00h
TRIAD VIBRATION (Italija) i VOJASA (Mađarska)

06.09. u 20:00h
EUGENE CHADBOURNE (SAD) i SERBIAN JAZZ, BRE BAND (Srbija)

Ulaz na koncerte na “Dunavfestu” je besplatan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: