Petrovaradin na holivudski način

Ekipa emisije "Ghost Hunters International" (Lovci na duhove) sa američkog SyFy TV kanala u najnovijoj epizodi posetila Novi Sad i istraživala podzemlje Petrovaradinske tvrđave, koje su prikazali kao jedan od najvećih slučajeva ikad.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 09.02.2011.

09:25

Default images

Međunarodni istraživački tim "Lovaca na duhove“ u najnovijoj epizodi koja je premijerno emitovana 2. februara 2011. na američkom naučnofantastičnom SyFy TV kanalu, posetio je nedavno Petrovaradinsku tvrđavu i uz pomoć opreme istraživao je podzemlje Petrovaradinske tvrđave u potrazi za dokazima paranormalnih i spiritualnih pojava koje su vekovima budila veliku pažnju lokalnih žitelja.

"Ghost Hunters International" čini tim istraživača paranormalnih pojava koji koriste najsavremeniju tehnologiju i pokušavaju da naprave tonski ili video zapis “onostranog”, na lokacijama za koje se vezuju priče o natprirodnom.

Ekipa kanala “Sy-Fy” donela je na Petrovaradinsku tvrđavu veoma sofisticiranu i osetljivu opremu koja je identifikovala postojanje nekih paranormalnih aktivnosti u dugim hodnicima i tunelima ispod Petrovaradinske tvrđave.

Dvadesetočlana ekipa holivudske produkcijske kuće "Pilgrim Films & Television” u saradnji sa lokalnim partnerom "Media Art Service International" i "Istraživačko-razvojnim centrom Veljko Milković“ iz Novog Sada početkom novembra 2010. godine na lokaciji Petrovaradinske tvrđave 7 dana je snimala kadrove za prvi holivudski dokumentarni film o Petrovaradinskoj tvrđavi i njenim misterijama.
U snimanju emisije, po idejnom sadržaju akademika Veljka Milkovića, dugogodišnjeg istraživača Petrovaradinske tvrđave učestvovali su i domaći eksperti istoričari, paleontolozi, a domaćin ekipi GHI u samoj emisiji bio je Alen Panjković u ime "Istraživačko-razvojnog centra Veljko Milković“, organizacije koja se bavi istraživanjem i promocijom Petrovaradinske fortifikacije.

Po rečima autora i učesnika emisije, Petrovardinska tvrđava je bila jedan od najvećih slučajeva ikad za GHI tim, a komentari samih gledalaca i američkih medija su bili više nego pozitvni i svi su u prvi plan isticali lepotu i veličinu petrovaradinske fortifikacije

Realizacijom ovog televizijskog projekta ostvarena je ne samo pozitivna promocija Petrovaradinske tvrđave, Novog Sada i Srbije kao turističke destinacije, već se radi i o prodoru domaćeg televizijskog sadržaja na teško osvojivo američko tržište.

Petrovaradinska tvrđava kao jedna od najlepših fortikacija u Evropi pokazala je sa kakvim potencijalom i kulturnom blagom raspolaže grad Novi Sad i još jednom potvrdila ogromni potencijal tvrđave kao novog turističkog brenda Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: