Novi Šerlok Holms ima 93 godine i igra ga...

... ser Ian Mekelen! Slavni glumac koji je tokom svoje karijere bio i Gandalf i Magneto igraće glavnu ulogu u filmu "Mr Holmes" koji će režirati Bil Kondon.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 11.07.2014.

11:50

Default images

Sam Mekelen objavio je na tviteru prvu fotografiju iz filma na kojoj je pod debelim šminkom i maskom jer glumi ostarelog slavnog detektiva, junaka romana Artura Konana Dojla koji ima čak 93 godine, dok je sam Mekelen mnogo mlađi, ima samo 75.

Radnja filma "Gospodin Holms" (Mr Holmes) odvija se 1947, kada se ostareli Holms vraća iz Japana, u kojem je - dok je tražio moćnu lekovitu biljku - prisustvovao uništenju zemlje posle bačene nuklearne bombe. Sada, u svojoj kući na obali mora, Holms čeka smrt u društvu svoje domaćice i njenog mladog sina Rodžera. Moćni detektiv sve više se oslanja na dečaka koji mu pomaže da rasplete nerešen slučaj zbog kog je odlučio da ode u penziju i dobije odgovore "na večna pitanja o ljubavi i životu pre nego što bude prekasno." "šerlok Holms je sa 93 godine u penziji, ali još uvek rešava tajanstvene zaplete: ali sada ima i novu zanimaciju - uzgaja pčele. Mnogi sjajni glumci već su igrali ovu ulogu, ali nijedan sa rediteljem Bilom Kondonom. Ja sam izuzetno srećan i uzbuđen", rekao je Mekeln.

Bil Kondon i Mekelen već su sarađivali na filmu "Bogovi i čudovišta" 1998, a ekipi se pridružila i Lora Lajni i Heti Morahan, Patrik Kenedi, Hirojuki Sanada, Rodžer Alam, Fil Dejvis, Fransis de la Tur i Majlo Parker.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: