Umro Filip Simor Hofman

Oskarovac Filip Simor Hofman pronađen je u nedelju (2.2) posle podne mrtav u svom stanu na Menhetnu, piše Volstrit džornal.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 02.02.2014.

19:53

Default images

Hofman, koji je umro u 47. godini, Oskara za najbolju mušku ulogu je dobio 2005. i to za glumu u filmu "Capote".

Američki glumac je pronađen mrtav danas popodne a policijski izvori bliski CNN-u, kažu da je u pitanju predoziranje drogom.

Simor Hofman je, navodno, pronađen mrtav na podu kupatila svog stana na 4. spratu sa iglom u ruci.

Simor je u mladosti imao problema sa drogom nakon čega je nije koristio pune 23 godine. Godine 2012. je počeo ponovo da koristi heroin nakon čega je proveo deset dana na rehabilitaciji.

U intervjuu za CBS, 2006. godine, priznao da je zloupotrebljavao "sve što su njegove ruke mogle da dotaknu".

"Sve od toga sam voleo", rekao je glumac govoreći o drogama.

Simor Hofman je rođen 1967. godine i pored glume bavio se i režijom. U Holivudu je važio za jednog od najpouzdanijih i najprepoznatljivijih karakternih glumaca.

Hofman je svoju reputaciju izgradio kroz filmove devedesetih poput "Boogie Nights", "Zakrpa Adams", "Magnolia" i "Veliki Lebovski" i to pre nego što je dobio Oskara za ulogu američkog pisca Trumana Kapotea.

Tokom karijere igrao je kako u malim nezavisnim filmovima tako i u blokbasterima poput "Nemoguće misije 3".

Poslednju ulogu zabeležio je u "Igrama gladi". Počeo je na Brodveju i osvojio je dve Toni nagrade.

U filmu "Before the Devil Knows You'r Dead" Hofman je glumio sina koji pljačka prodavnicu nakita svojih roditelja, na šta nagovara i rođenog brata (Itan Houk), što dovodi do tragičnog kraja.

AP ocenjuje da je svojom prilagodljivošću i disciplinom, koja je više karakteristična za britanske glumce nego za američke, mogao da glumi u bilo kojoj ulozi, maloj ili velikoj. Mogao je da glumi i gnusne negativce i simpatične likove.

Britanski glumac Džon Hurt rekao je da mu je vest o Simorovoj smrti pala teško.

"Bio je sjajan glumac, važan član filmske i pozorišne zajednice. Vanserijski talenat, kako režiserski tako i glumački. Mnogo će nam nedostajati."

Hofman je bio u vezi sa kostimografkinjom Mimi O` Donel, koju je upoznao 1999. godine kada je režirao "In Arabia We'd All Be Kings", sa kojom ima sina i dve ćerke. . . . . . . . . . .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

115 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: