"Titanik 3D" najgledaniji u Srbiji

Film režisera Džejmsa Kamerona "Titanik" u novoj, trodimenzionalnoj verziji tokom prvih pet dana prikazivanja u bioskopima u Srbiji videlo je blizu 12.000 ljudi, saopštio je domaći distributer "Megakom".

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 10.04.2012.

13:03

Default images

”Titanik” se 5. aprila vratio na veliko platno u modernom izdanju, konvertovan u 3D i izbio je na prvo mesto na listi gledanosti u bioskopima u Srbiji.

Tokom dosadašnjeg prikazivanja, "Titanik 3D" je na svetskim bioskopskim blagajnama zaradio više od 660 miliona dolara.

Saga o jednoj od najvećih tragedija koje su se u mirnodopsko doba desile na moru prikazuje se ovih dana širom sveta obeležavajući stogodišnjicu plovidbe i potonuća čuvenog broda.

"Titanik" je bio jedan od tri broda britanske kompanije "Vajt star lajn", najveći putnički brod do tada, od koga su se očekivali potpuna bezbednost i visok kvalitet putovanja. Na prvom putovanju od Sautemptona do Njujorka udario je u ledeni breg i potonuo u Severnom Atlantiku, odnevši sa sobom 1.514 života.

Film "Titanik" snimljen je 1997. godine, osvojio je 11 Oskara i bio u tom trenutku komercijalno najuspešniji film u istoriji kinematografije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: